Κώλυμα με την ασφάλεια του Kubica για μία πιθανή μετάβαση στην Toro Rosso

Ζήτημα με την ασφάλεια που έχει κάνει ο Robert Kubica του απαγορεύει να τρέξει για έναν μόνο αγώνα με την Toro Rosso, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Auto Motor und Sport.

Η αποχώρηση του Carlos Sainz για τη Renault από το επόμενο κιόλας GP στο Austin αφήνει μία κενή θέση στην STR, την οποία θα καλύψει με την επιστροφή του ο Daniil Kvyat.

Ωστόσο, μετέωρη μένει ακόμα η συμμετοχή του Pierre Gasly στις ΗΠΑ, καθώς ο αγώνας συμπίπτει με τον τελικό της Super Formula, στην οποία ο Γάλλος μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής. Οι πιέσεις της Honda για να τρέξει στον τελικό είναι μεγάλες, πράγμα που μπορεί να αφήσει την Toro Rosso με ένα κενό.

Αυτό το κενό θα μπορούσε να καλυφθεί μόνο για το Αμερικανικό GP από τον Robert Kubica, αλλά κάτι τέτοιο καθίσταται αδύνατο.

Όταν ο Πολωνός είχε το σοβαρό ατύχημα το 2011, έκανε μία ασφάλεια ζωής, καθώς δεν θα έτρεχε ξανά στην F1. Αν επιστρέψει για έναν αγώνα, θα πρέπει να την αποζημιώσει, καθώς θα έχει σπάσει το συμβόλαιο.

Κι ενώ αυτό μπορεί να γίνει και σε περίπτωση που επιστρέψει για μία πλήρη σεζόν, θα είναι περισσότερο βιώσιμο για τον ίδιο να αποπληρώσει την ασφάλειά του άμα αγωνιστεί για όλη τη χρονιά.

Επομένως, μοιάζει πλέον απίθανο να επιστρέψει μόνο για ένα GP, κοιτώντας ουσιαστικά ως επιλογή μία πλήρη επιστροφή το 2018.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Σχόλια

comments

Powered by Facebook Comments

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.