Ανακοινώθηκε σήμερα η επέκταση του συμβολαίου του Valtteri Bottas με την Mercedes και για το 2018, ο οποίος θα πλαισιώνει τον Lewis Hamilton.

Ο Φινλανδός πήγε από την Williams στην Mercedes την τελευταία στιγμή, μετά την ξαφνική αποχώρηση του πρωταθλητή Nico Rosberg.

Μέχρι τώρα στην σεζόν έχει καταφέρει να πάρει δύο νίκες και βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών, ενώ έχει και πολύ καλή σχέση με τον Hamilton.

«Δώσαμε μία μεγάλη πρόκληση στην Valtteri φέτος: ήρθε στην ομάδα την τελευταία στιγμή, ανέβηκε στις πρώτες θέσεις της Formula 1 και είχε δίπλα του τον καλύτερο οδηγό του grid ως teammate. Έχοντας αυτό κατά νου, τα αποτελέσματα του είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά,» δήλωσε ο Toto Wolff.

«Υπήρξαν καλές και κακές στιγμές – πιο πολλές καλές παρά κακές – και κάποιες σπουδαίες στιγμές όπως οι δύο νίκες του στην Ρωσία και στην Αυστρία. Γενικά, η ισορροπία στην απόδοση του και η συνεχής βελτίωση του δεν μας άφησε κανένα περιθώριο για να μην συνεχίσουμε μαζί του το 2018.

«Για την ομάδα μας, οι σημαντικοί παράγοντες είναι ο σεβασμός και το αθλητικό πνεύμα που έχουν οι δύο οδηγοί μεταξύ τους. Η χημεία και η δυναμική ανάμεσα στον Valtteri και στον Lewis δουλεύει και είναι ότι χρειαζόμαστε για να παλέψουμε με τους αντιπάλους μας.»

Ευγνώμων και περήφανος είναι ο Bottas που θα παραμείνει στην Mercedes, ενώ πιστεύει ότι με την δουλειά που κάνουν δεν υπάρχει όριο στην απόδοση της ομάδας:

«Είμαι ευγνώμων και περήφανος που θα συνεχίσω να δουλεύω με την Mercedes το 2018 και θα παραμείνω μέλος της οικογένειας. Μαζί, συνεχίζουμε να γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί μέρα με την ημέρα, και συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά νομίζω ότι ο ουρανός είναι το ταβάνι.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Σχόλια

comments

Powered by Facebook Comments

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.