Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Hyundai Motorsport, ο Andreas Mikkelsen θα πάρει μέρος στους τρεις τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος με το i20 Coupe WRC.

Ο Νορβηγός θα έχει ως teammates τους Thierry Neuville και Dani Sordo στον αγώνα της Ισπανίας, ενώ θα βγει σχετική ανακοίνωση για τους αγώνες της Μεγάλης Βρετανίας και Αυστραλίας. Ακόμα, επισημαίνεται ότι και οι τρεις οδηγοί της Hyundai θα συνεχίσουν να έχουν συμβόλαια και η απόφαση αυτή πάρθηκε με σκοπό η κορεάτικη ομάδα να καλύψει τη διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από την M-Sport.

Ο επικεφαλής της Hyundai Michel Nandan δήλωσε σχετικά με αυτή την απόφαση: «Η λήψη της απόφασης αυτής δεν ήταν εύκολη, αλλά νιώσαμε ότι ήταν απαραίτητο να επιβεβαιώσουμε τη θέση μας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

«Οι συζητήσεις με τον Andreas ήταν συνεχείς από την στιγμή που τέθηκε εκτός, αλλά δεν είχαμε κάτι να του προσφέρουμε, καθώς το line-up μας ήταν συμπληρωμένο.

«Όμως, χάνοντας έδαφος, αποφασίσαμε να επανεξετάσουμε την κατάσταση. Είχαμε μία ανοικτή συζήτηση και με τα τρία πληρώματα και τους ενημερώσαμε για την απόφασή μας να κάνουμε αυτή τη ρύθμιση.

«To συγκεκριμένο line-up για την Ισπανία έχει φτιαχτεί, αλλά θα επιβεβαιώσουμε τα πληρώματά μας για την Ουαλία και την Αυστραλία σε εν ευθέτω χρόνο.

«Προς το παρόν, όμως, καλωσορίζουμε τους Andreas και Anders στη Hyundai Motorsport και ανυπομονούμε να πάρουμε πίσω το πρωτάθλημα του 2017 από την Ισπανία και μετά». 

Από τη μεριά του, ο Mikkelsen προσέθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάχθηκα στη Hyundai Motorsport και που είμαι πίσω στο WRC για τους επόμενους τρεις αγώνες.

«Είναι σπουδαία ομάδα με κάποιους πολύ ταλαντούχους ανθρώπους και το Hyundai i20 Coupe WRC έχει αποδείξει από μόνο του ότι είναι αυτοκίνητο που νικάει σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

«Είχα την ευκαιρία να κάνω δοκιμές στο χώμα νωρίτερα αυτή τη χρονιά. Είχα πραγματικά ένα αισιόδοξο συναίσθημα, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα το νιώσουμε ξανά σε αυτούς τους τρεις τελευταίους αγώνες για φέτος.

«Ο στόχος μου είναι να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Έχω τεράστια πίστη σε αυτούς και στο αυτοκίνητο, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος. 

«Ο Anders κι εγώ είμαστε έτοιμοι γι’αυτό και ελπίζουμε ότι θα είναι η αρχή για κάτι πιο μακροχρόνιο».

Πηγή: motorsport.hyundai.com

Διαβάστε το τέταρτο τεύχος του TotalMAG

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Σχόλια

comments

Powered by Facebook Comments

About The Author

mm

Τα αυτοκίνητα είναι η αγάπη μου, τα ράλλυ το πάθος μου. Σπουδάζω στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.