Ο Kris Meeke θα αγωνιστεί τελικά στο Rally Ισπανίας ως πρώτος οδηγός, με τους Stephane Lefebvre και Khalid Al-Qassimi να αγωνίζονται με τα άλλα δύο C3 WRC.

Μετά την εγκατάλειψη στην πρώτη υπερειδική του Rally Γερμανίας η συμμετοχή του Βόρειο Ιρλανδού στην Ισπανία δεν ήταν βέβαιη. Ωστόσο, η μεταγραφή του Andreas Mikkelsen στην Hyundai δεν άφησε και πολλά περιθώρια στου Γάλλους.

«Σαν ένας μικτός αγώνας, το Rally Ισπανίας ταιριάζει στις ικανότητες του C3 WRC αρκετά καλά και ελπίζουμε να είμαστε μαζί με τους πρώτου,» δήλωσε ο Matton.

«Είναι γρήγορος και στις δύο επιφάνειες ο Kris Meeke που ελπίζουμε να μπορέσει να ανεβάσε την αυτοπεποίθησή που ανέκτησε στην δεύτερη μέρα του Rally Γερμανίας και να στοχεύσει σε ένα καλό αποτέλεσμα.»

Με τους Lefevbre και Al-Qassimi να να παίρνουν τα άλλα δύο αυτοκίνητα δεν μένει κάποια θέση κενή για τον Craig Breen, που αναμένεται να επιστρέψει στους δύο τελευταίους αγώνες:

«Προφανώς, οι οπαδοί του Craig θα είναι απογοητευμένοι που δεν θα αγωνιστεί στην Ισπανία, αλλά πρέπει να ανταπεξέλθουμε στους περιορισμούς του budget κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε ακόμα ένα αυτοκίνητο.

«Στην αρχή της σεζόν, το πρόγραμμα του Craig ήταν να κάνει 11 αγώνες και το συζητήσαμε, και αποφασίσαμε μαζί με τον Craig, ότι θα ήταν καλύτερο γι αυτόν να αγωνιστεί σε Μεγάλη Βρετανία και Αυστραλία.»

Το συμβόλαιο του Meeke καλύπτει όλους τους αγώνες του 2017 αλλά και του 2018, ωστόσο, ο Matton θα αφήσει για όσο πιο αργά μπορεί την επιλογή των οδηγών για την επόμενη σεζόν.

Για τους δύο τελευταίους αγώνες κλείνουν οι προθεσμίες για τα line-up των ομάδων με την Citroen να πρέπει να επιλέξει ποιοι οδηγοί θα τρέξουν αρκετά πριν την έναρξη του αγώνα.

«Πρέπει να συζητήσουμε μερικά πράγματα με την FIA,» πρόσθεσε ο Matton. «Το να δηλώνουμε τους οδηγούς πριν το rally έχει τελειώσει και δεν είναι το ιδανικό και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνεται έτσι.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Σχόλια

comments

Διαβάστε το τέταρτο τεύχος του TotalMAG

Powered by Facebook Comments

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.