Αλλάζει η McLaren σε κινητήρες Honda;

Κινητήρας της Honda

Η ΜcLaren σκέφτεται ανοιχτά να αλλάξει προμηθευτή κινητήρων στη νέα αυγή της Formula 1, το 2014. H McLaren συνεργάζεται με τη Mercedes στον τομέα των κινητήρων τα τελευταία 16 χρόνια και έχουν γνωρίσει μαζί πολλές επιτυχίες. Το συμβόλαιο τους λήγει όμως το 2012 και η βρετανική ομάδα θα περάσει στη νέα εποχή των V6 Turbo κινητήρων με Honda.

Παρόλα αυτά υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστεί η συνεργασία με την ομάδα της McLaren μέχρι και το 2015 σύμφωνα με όρο που υπάρχει στο συμβόλαιο. Αρκεί βέβαια να πληρώσει η McLaren ένα ποσό κοντά στα 8 εκατομμύρια ευρώ για τους κινητήρες. Με τη Mercedes να έχει δικιά της ομάδα, η McLaren πρέπει να είναι σε αναζήτηση προμηθευτών. Πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό της Honda με το γερμανικό Αuto Moto und Sport να αναφέρει πως το όνομα Honda παίζει πολύ δυνατά στα γραφεία του Woking. Eπίσης αναφέρεται Ιαπωνικό μεγαλοστέλεχος της Honda να δηλώνει πως η Honda σίγουρα θα επιχειρήσει την επιστροφή της και ενασχόλησή της με τη Formula 1.

Μη ξεχνάμε πως οι δυο πλευρές έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν και μάλιστα πολύ επιτυχημένα την περίοδο 1988-1992. Η Ηοnda διέκοψε την παρουσία της στη Formula 1 το 2008 όταν και πούλησε την ομάδα της στην Brawn GP μετά από κακή σε αποτελέσματα σεζόν. Μπορεί να αναβιώσει μια νέα συνεργασία.

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles