Αναζητά νέο μονοθέσιο η Pirelli

Ποιός θα είναι ο διάδοχος του TF109 ...
Ποιός θα είναι ο διάδοχος του TF109 ...

H Pirelli ψάχνει νέο μονοθέσιο για  την εξέλιξη των ελαστικών της για το 2013 και μετά.

Η Ιταλική εταιρεία έχει έρθει σε επικοινωνία με τις ομάδες προκειμένου να βρει το διάδοχο της Toyota TF109 που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε για τις δοκιμές της.

Οι ομάδες όμως, σύμφωνα με τον αγωνστικό διευθυντή της Pirelli, Paul Hembery δείχνουν απρόθυμες, υπό το ρίσκο ότι κάποια από αυτές ίσως αποκτήσει πλεονέκτημα, σε σχέση με τις υπόλοιπες, αν η ιταλική εταιρεία χρησιμοποιούσε το περυσινό της μονοθέσιο.

«Υπήρξε η πρόταση να τροποποιήσουμε την TF109 του 2009, αλλά τώρα βρίσκεται σε μουσείο και αυτό δεν είναι κάτι το ρεαλιστικό. Θα θέλαμε ένα μονοθέσιο του 2011 από οποιονδήποτε και δεν μας ενδιαφέρει από ποιον θα είναι. Απλά θέλουμε να κάνουμε τις δοκιμές μας με ακρίβεια. Καταλαβαίνουμε τη στάση των ομάδων, ότι δηλαδή δεν θέλουν να δοθεί πλεονέκτημα σε κάποιον, αλλά στην παρούσα στιγμή θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση για να επιτύχουμε αυτό που θέλουμε, διότι κανείς δεν θα μας δικαιολογήσει ότι δε χρησιμοποιήσαμε το σωστό μονοθέσιο, αν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα», δήλωσε ο Πολ Χέμπερι στο Autosport, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Pirelli να αγοράσει ένα μονοθέσιο από μια ομάδα.

«Δεν ενδιαφερόμαστε να ενισχύσουμε κάποια συγκεκριμένη ομάδα και θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Εχουμε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για το 2013, αλλά χρειάζεται να δουλέψουμε πάνω σε αυτές.

Θα δουλέψουμε πολύ με τον προσομοιωτή και πιθανώς να δουλέψουμε μαζί με τις ομάδες πάνω στην προσομοίωση δίνοντας τους 20 τεχνικές προδιαγραφές και ζητώντας τους να δουλέψουν πάνω σε αυτές. Αυτό δεν το αποκλείω και πιστεύω ότι θα το δεχθούν.

Στη φάση ολοκλήρωσης των ελαστικών, ιδίως στη σύνθεση τους, χρειάζεται να γίνει ένας αριθμός δοκιμών. Όχι περισσότερες από πιθανόν τρεις, για να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε τη δουλειά. Θα φτάσουμε όμως εκεί, είμαι σίγουρος».

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Previous Article

Παράνομο το νέο σύστημα ρύθμισης του ύψους του μονοθεσίου

Next Article

Μέρα δοκιμών για τον Kimi Raikkonen στην Ισπανία!

Related Posts