‘Ενας δύσκολος χειμώνας άφησε την Mercedes πίσω, σύμφωνα με τον Wolff

Formel 1 – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von China 2017. Lewis Hamilton ; Formula One – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Chinese GP 2017. Lewis Hamilton;

O Toto Wolff δήλωσε πως οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η Mercedes κατά την διάρκεια του χειμώνα την άφησαν πίσω από πλευράς απόδοσης μέχρι στιγμής.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, σε δηλώσεις του στο Motorsport.com μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, τόνισε πως οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η Mercedes το χειμώνα έχουν επηρεάσει την απόδοση της.

«Όλη η κατάσταση που δημιουργήθηκε το χειμώνα ήταν δύσκολη, ξεκινώντας με τον Nico,» είπε. «Πρέπει να αντιμετωπίζεις τις αλλαγές, αλλά όταν αυτές έρχονται απρόσμενα δεν είναι εύκολο, και αυτό συνεχίστηκε κατά την διάρκεια του χειμώνα. Πόσο μακριά είμαστε από τον ιδανικό μας ρυθμό; Δεν θα ήθελα να πω αριθμούς τώρα.

«Όταν το μονοθέσιο της Ferrari πάτησε για πρώτη φορά στην πίστα της Βαρκελώνης, ήταν αμέσως ανταγωνιστικό και είχε πετύχει αμέσως το σωστό παράθυρο θερμοκρασίας της λειτουργίας των ελαστικών.

«Είχαμε μερικές δυσκολίες στο να βρούμε αμέσως την απόδοση που θέλαμε και το σωστό παράθυρο θερμοκρασίας της λειτουργίας των ελαστικών.

«Είναι συναρπαστικό πάντως, γιατί υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να μάθουμε για το μονοθέσιο και την λειτουργία των ελαστικών. Είναι μια πρόκληση που μας αρέσει και που την απολαμβάνουμε, δεν είναι εύκολο όμως. Όλη η κατάσταση έχει γίνει πιο περίπλοκη, με την Ferrari να είναι εκεί που είναι, αυτό χρειαζόταν ο μηχανοκίνητος αθλητισμός όμως, είναι μια πρόκληση που μας αρέσει.»

Στην συνέχεια, ο Αυστριακός τόνισε πως δεν υποτιμάει την απειλή της Ferrari, και πρόσθεσε ότι ο ταχύς ρυθμός εξέλιξης θα μπορέσει να φέρει ανακατατάξεις στην δυναμικότητα των ομάδων: «H Ferrari πραγματοποίησε μια φοβερή δουλειά στην διάρκεια του χειμώνα και δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε. Ήταν γρήγοροι στην Μελβούρνη, είναι γρήγοροι και εδώ, αρχίζει και φαίνεται ο πραγματικός τους ρυθμός.

«Δεν έχουμε τρέξει ακόμη στον αγώνα αλλά σημασία έχει ότι υπάρχει μια σκληρή μάχη ανάμεσα σε εμάς και την Ferrari, και από ότι φαίνεται υπάρχει αρκετή διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες, αυτό όμως μπορεί να αλλάξει μέσα σε δύο μήνες.

«Με τους νέους κανονισμούς, ο ρυθμός εξέλιξης είναι ακόμη πιο γρήγορος σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, μπορείς να βρεις ένα με ενάμιση δευτερόλεπτο, ίσως και παραπάνω μέχρι το τέλος της χρονιάς. Μπορεί να δούμε παραπάνω ομάδες να μάχονται για την πρωτιά σε τέσσερις η πέντε αγώνες.»

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Δεν θα αγωνιστεί με την νέα πίσω αεροτομή η McLaren στην Κίνα

Next Article

GP Αργεντινής - FP3: Crutchlow στην κορυφή, εκτός Q2 οι Rossi-Lorenzo

Related Posts