Επιστροφή στο παρελθόν για την Volkswagen

H συμμετοχή της Volkswagen Motorsport στον αγώνα του Μεξικού ξυπνά αρκετές αναμνήσεις στην γερμανική φίρμα.

Περίπου 60 χρόνια πριν η Volkswagen έπαιρνε μέρος στον θρυλικό αγώνα Carrera Panamericana με μια ‘στρατιά’ από Beetle να διασχίζουν τους απαιτητικούς χωμάτινους δρόμους και του Μεξικού.

Παρά τα  επίπονα 3,211 χιλιόμετρα της διαδρομής, όλα τα Beetle έφτασαν στον τερματισμό. Λιγότερο από 50 χρόνια μετά το τελευταίο από τα 21,529,464 Beetle κατασκευασμένο στο Μεξικό βγήκε στην παραγωγή από την Volkswagen για να σηματοδοτήσει το τέλος μια εποχής για τον θρυλικό σκαραβαίο.

Πίσω στο 2012 οι οδηγοί της Volkswagen Kevin Abbring και Sebastien Ogier θα βασιστούν στα Skoda Fabia Super 2000 για τον 3ο αγώνα της χρονιάς.

Η Volkswagen θα πάρει μέρος και στους 13 αγώνες με τα Τσέχικης κατασκευής Skoda προτού εισάγει με τη νέα χρονιά το δικό της Polo R WRC.

Eπειδή το Fabia προδιαγραφών Super 2000 υστερεί σε επιδόσεις σε σχέση με τα World Rally Cars στόχος της ομάδας είναι να μπορέσουν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από τον αγώνα του Μεξικού βασιζόμενοι πάνω στους οδηγούς της.

 “ Λόγω της μειωμένης απόδοσης σε σχέση με τα αυτοκίνητα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στόχος μας είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε στον τερματισμό όντας η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία των S2000 όπως είδαμε και στην Σουηδία.’’ Δήλωσε ο Ogier ο οποίος παρότι προηγούταν στον περσινό αγώνα τερμάτισε εν τέλει 3ος μετά από έξοδο.

“ Αυτή είναι η 1η μου φορά σε χωμάτινο αγώνα με το Skoda Fabia S2000. Ένιωσα πολύ καλά με το αυτοκίνητο στην Σουηδία και έτσι ελπίζω να μας ταιριάζουν και εδώ οι συνθήκες. Εκτός αυτού λατρεύω τους χωμάτινους αγώνες όπως αυτός στο Μεξικό.’’

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Previous Article

Βρήκε τελικά μονοθέσιο η Pirelli για τις δοκιμές της.

Next Article

Επαφές Alguersuari με McLaren για την θέση του δοκιμαστή !

Related Posts