Κατά των αγώνων αντοχής ο Loeb

Η τελευταία τάση στο WRC είναι να μεγαλώνουν σε μήκος και διάρκεια οι αγώνες πλησιάζοντας έτσι την φιλοσοφία των παλιότερων εποχών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το φετινό Ράλι Μόντε Κάρλο που διεξήχθει σε 5 σκέλη και αποτελούνταν από 433 αγωνιστικά χλμ.
Αυτό μπορεί να αρέσει στην πλειοψηφία των θεατών αλλά σε κάποιους δεν αρέσει.
Ένας εξ αυτών είναι και ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Loeb που δήλωσε πως αυτή η αλλαγή της FIA που οδηγεί τον θεσμό στις ρίζες του,ίσως παίξει ρόλο στην απόφαση του να αποσυρθεί απ΄το άθλημα.
Το συμβόλαιο του Loeb λήγει στο τέλος του 2013 αλλά υπάρχει και ειδικός όρος που του επιτρέπει να φύγει και στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς αν θελήσει.
Ο Γάλλος δήλωσε:“To κάνω αυτό πολύ καιρό και οφείλω να παραδεχτώ ότι βρίσκω τις αναγνωρίσεις και αυτά τα πράγματα λίγο βαρετά πλέον.Αυτό που ίσως με κάνει να θέλω να αποσυρθώ στο μέλλον είναι τα μακριά ταξίδια.Δεν λέω ότι αυτό θα με κάνει να αποφασίσω τώρα αλλά υπάρχει μικρότερο κίνητρο για τους μεγάλους αγώνες.
Τώρα ξεκινάμε τις αναγνωρίσεις Δευτέρα αντί για Τρίτη που σημαίνει ότι πρέπει να ταξιδέψω στον αγώνα απ΄την Κυριακή και μετά παραμένω για μια επιπλέον μέρα”.
Ο Loeb πιστεύει πως οι αγώνες αντοχής δεν είναι η απάντηση στην βελτίωση του αθλήματος.
“Αν μου λέτε ότι είναι καλύτερα για τα media τότε ΟΚ,καταλαβαίνω.Είμαι οδηγός και θα οδηγήσω όπου και όποτε μου πουν αλλά αυτό για μένα δεν είναι πρόκληση,είναι απλά παραπάνω ειδικές οι οποίες είναι ίδιες.Προτιμώ να ξεκινάμε τις αναγνωρίσεις την Τετάρτη το πρωί και να τις τελειώνουμε την Πέμπτη.Μετά να αγωνιζόμαστε την Παρασκευή και το Σάββατο,να κάνουμε πάρτυ το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή να γυρνάμε σπίτια μας” συμπλήρωσε ο Αλσατός.
Ο Loeb έχει εκκινήσει 154 αγώνες και είναι ο δεύτερος πιο έμπειρος οδηγός αυτή τη στιγμή μετά τον P.Solberg που έχει 178.
Είναι πλέον 38 ετών ο Γάλλος και απ΄τις δηλώσεις του φαίνεται ότι έχει αρχίσει να βαραίνει και να χάνει ένα μέρος του ενδιαφέροντος του για τα ράλι.Ωστόσο σε επιδόσεις φαίνεται να μην έχει χάσει το παραμικρό και αυτό το μαρτυρούν και οι 2 νίκες του στους 3 φετινούς αγώνες.
Με ενδιαφέρον αναμένουμε την απόφαση του Loeb όσον αφορά το μέλλον του και ευχόμαστε να παραμείνει στο άθλημα ώστε να τον απολαύσουμε και για άλλα χρόνια.

Γιάννης Λαζαρόπουλος

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

IRC CANARIAS|Μεγάλη νίκη για Kopencky,προβλήματα για Mikkelsen

Next Article

H Mouton μιλάει για το μέλλον του WRC

Related Posts