Ο Felipe Massa υποστηρίζει πως η πέμπτη θέση του teammate του στην Williams Valteri Bottas στη Sepang δείχνει τι μπορούσε να πετύχει αν απολάμβανε έναν αγώνα δίχως προβλήματα.

Ο Βραζιλιάνος υπέμεινε έναν ακόμη απογοητευτικό αγώνα στη Μαλαισία την ώρα που πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του στην Formula 1.

Ο Massa έπρεπε να ξεκινήσει από το pit lane στη Sepang, ύστερα από πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού στην εκκίνηση του γύρου σχηματισμού και αφού διορθώθηκε, ένα κλαταρισμένο ελαστικό νωρίς στον αγώνα τον άφησε στο πίσω μέρος της κατάταξης.

Τελικά τερμάτησε 13ος, την ώρα που ο Bottas είχε το καλύτερο του αποτέλεσμα από το Καναδικό GP, εκεί όπου και πάλι είχε τερματίσει στην 5η θεση.

«'Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, όλα συνέβησαν την ίδια στιγμη,» είπε ο Massa.

«Αρχικά, έβαλαν μπροστά τον κινητήρα και το πεντάλ του γκαζιού δεν δούλευε, λόγω μίας αστοχίας λογισμικού ή κάτι τέτοιο. Έσβησαν και άναψαν τον κινητήρα ξανά και δούλεψε.

«Έτσι ξεκίνησα, αλλάξαμε ελαστικά στο πρώτο Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας, έκανα δύο ή τρεις γύρους.

«Υπήρχαν τόσα πολλά συντρίμια στην πίστα, ίσως κάποιο προσκολλήθηκε, και κλάταρε το εμπρός αριστερό ελαστικό και έπρεπε να σταματήσω ξανά.

«Ο αγώνας μου είχε ολοκληρωτικά τελειώσει. Δυστυχώς θα μπορούσε να είναι ένας διαφορετικός αγώνας.»

Επίσης, πρόσθεσε  «Από τη μία, ήταν πραγματικά πολύ καλό, επειδή έκανε υπέροχη δουλειά και αγώνα, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός ώστε να αντιμετωπίσει μέχρι και τις Force India.

«Από την άλλη μεριά, μπορούσαν να βρίσκονται και τα δύο μονοθέσια μπροστά. Τουλάχιστον έκανε καλή δουλειά, αυτό είναι το σημαντικό. Οπότε ας επικεντρωθούμε στους επόμενους αγώνες.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles