Σενάρια για είσοδο της Peugeot στο WRC

To 208 R4T είναι σε στάδιο εξέλιξης

Μπορεί όλα αυτά να είναι μέχρι τώρα φήμες και τίποτα περισσότερο, αλλά ακούγεται έντονα ότι τα επόμενα χρόνια είναι πιθανό η Citroen να αποχωρήσει από το WRC για να δώσει τη θέση της στην άλλη εταιρεία του PSA Group (Citroen, Peugeot), την Peugeot.

Φαίνεται πως οι άνθρωποι στην Citroen είναι αβέβαιοι για το αν θα παραμείνουν στην κορυφή στην μετά-Loeb εποχή και σίγουρα δε θα ήθελαν να χαλάσουν την εικόνα της πρωτοπόρου ομάδας που έχουν τόσα χρόνια.

Ο πιο σημαντικός λόγος ίσως είναι ο διαφορετικός προσανατολισμός των Citroen-Peugeot. H Citroen απευθύνεται σε πιο premium αγοραστές, ενώ η Peugeot βγάζει πιο οικονομικά και προσιτά αυτοκίνητα. Και αν προσθέσουμε και την πίεση που υπάρχει για το νέο 208 να είναι ανταγωνιστικό η αλλαγή φαίνεται όλο και πιο πιθανή. Το 207 δεν πέτυχε τις πωλήσεις που περίμεναν οι Γάλλοι και δεν έχουν επιλογή για το νέο μοντέλο παρά να φέρει περισσότερα κέρδη.

To 208 R4T είναι σε στάδιο εξέλιξης

Ήδη η πρώτη αγωνιστική έκδοση του 208 ετοιμάζεται (το είχαμε γράψει και σε παλιότερο άρθρο) και θα αντικαταστήσει το 207 S2000. Το R4T μπορεί να μην είναι WRC αλλά θα είναι αρκετά πιο εύκολο να μετατραπεί σε τέτοιο από ότι η επόμενη DS3 παραγωγής.

Εκτός από αυτά σημαντική είναι και η εκδήλωση ενδιαφέροντος από πολλούς κατασκευαστές να μπουν στο θεσμό. Εταιρείες όπως η Fiat, η Renault, η Toyota και η Hyundai απευθύνονται περισσότερο στο ίδιο κοινό με την Peugeot παρά με την Citroen. Αν και τα τηλεοπτικά λυθούν και το πρόγραμμα επεκταθεί σε άλλες ηπείρους (Ασία, Αμερική) οι κατασκευαστές θα έχουν όλο και μεγαλύτερο κέρδος από την προώθηση των αυτοκινήτων τους.

Το 307 WRC δεν άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε θεατές και οδηγούς, ειδικά στους δεύτερους

Ένας τελευταίος λόγος μπορεί να είναι το τέλος την ενασχόλησης της Peugeot με το WRC. To 307 WRC είχε ξεκινήσει με πολλές φιλοδοξίες αντικαθιστώντας το άκρως πετυχημένο 206 WRC, όμως αποδείχτηκε κατώτερο των προσδοκιών. Ίσως οι Γάλλοι να θέλουν να ξεχαστεί η κακή εικόνα που είχαν παρουσιάσει τότε.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο, οπότε αυτά είναι κάποιες υποθέσεις μόνο (ακόμα τουλάχιστον).

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Previous Article

Schumacher: Φαβορί και πάλι η Red Bull !

Next Article

Σημαντικές αναβαθμίσεις για το Mini WRC

Related Posts