Συμφωνία της Dorna για GP στην Βραζιλία

Interlagos, Sao Paulo, Brazil. Thursday 09 November 2017. World Copyright: LAT Images ref: Digital Image

Η Dorna επιβεβαίωσε την αρχική συμφωνία της με τους ανθρώπους της νέας πίστας στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας για διεξαγωγή αγώνα του MotoGP εκεί από το 2021 κι έπειτα.

H διοργανώτρια αρχή του MotoGP είχε συναντήσεις με την εταιρεία Rio Motorsports, που έχει αναλάβει την διαχείριση της νέας πίστας, η οποία αναμένεται να κατασκευαστεί στο προσεχές μέλλον στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέχρι την κατασκευή της πίστας.

Σε αυτή την περίπτωση, το 2021 θα έχουμε την επιστροφή του MotoGP στην Βραζιλία μετά από τον τελευταίο αγώνα που έγινε εκεί, το 2004 στην πίστα της Jacarepagua. Προηγουμένως, είχαν διεξαχθεί αγώνες τόσο στη Goiania, όσο και στο Interlagos, χωρίς όμως συνέχεια.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Dorna, Carmelo Ezpeleta μίλησε για την καταρχήν συμφωνία των δύο πλευρών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα ήμασταν ευτυχισμένοι με μία επιστροφή του MotoGP στην Βραζιλία κι αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα φανταστικό νέο για το πρωτάθλημα, αλλά και τους φίλους μας στη Νότιο Αμερική.

«Έχουμε ένα παγκόσμιο σπορ, έχουμε ανθρώπους από πάρα πολλές χώρες στα paddock και στο grid και το ότι προστίθεται άλλη μια χώρα στο καλεντάρι, πόσω μάλλον η Βραζιλία, είναι κάτι που σίγουρα επιθυμούμε.

«Θα ήταν χαρά και τιμή για εμάς και για το MotoGP να διοργανωθεί αγώνας σε μια χώρα, η οποία φημίζεται για το πάθος και την τρομερή ατμόσφαιρα που δημιουργείται εδώ.»

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Rio Motorsports, JR Pereira δήλωσε: «Οι άνθρωποι του Ρίο πάντα είχαν έντονη χαρά κι ενθουσιασμό στους αγώνες του MotoGP. Είμαστε ευχαριστημένοι από το έντονο ενδιαφέρον της Dorna και την πίστη τους στην προώθηση του αγώνα, σε μια πίστα που ελπίζουμε να χτίσουμε σε αυτή την πόλη.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Μόνο με την M-Sport θα συνεχίσει στο WRC o Ogier

Next Article

GP Καταλωνίας – FP3: Dovizioso στην κορυφή των χρόνων

Related Posts