Την έξοδο της ”προβληματικής” ειδικής από το πρόγραμμα του Μεξικό ζητάει ο Loeb

Η πέτρα που πέταξαν θεατές έσπασε το παρμπρίζ της DS3 του Neuville.
Η πέτρα που πέταξαν θεατές έσπασε το παρμπρίζ της DS3 του Neuville.

Οι φήμες που ήθελαν το ράλυ Μεξικό να ‘’μεγαλώνει’’ ακόμα περισσότερο διαψεύστηκαν από τον Patrick Suberville. Τα 406 αγωνιστικά χιλιόμετρα του φετινού αγώνα ήταν τα περισσότερα στην οκτάχρονη ιστορία του ράλυ του Μεξικό, ενώ το 2010 ήταν 42 λιγότερα.

O Suberville είχε πει παλιότερα ότι ο αγώνας μεγάλωσε μετά από την πεποίθηση του Jean Todt ότι η πρόκληση των οδηγών δεν ήταν αρκετή. ΄΄ Είμαστε ευχαριστημένοι από την εξέλιξη του φετινού ράλυ. Μας είχε ζητηθεί από την FIA να δώσουμε μεγαλύτερη πρόκληση στις ομάδες και νομίζω ότι τα καταφέραμε, ειδικά με την ειδική των54 χιλιομέτρωντην Κυριακή. Όμως, τα πλάνα μας δεν προβλέπουν να μεγαλώσει κι άλλο ο αγώνας. Δεν έχουμε τίποτα για δεδομένο και αν τελικά ο αγώνας μας θα συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα και του χρόνου δεν θα έχει πολλές αλλαγές από τον φετινό.΄΄

Την ίδια ώρα ο Sebastian Loeb ανησυχεί για την ειδική Ortega, όπου ο Thierry Neuville είχε προβλήματα όταν θεατές πέταξαν πέτρες στο αυτοκίνητό του. ΄΄ Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό συμβαίνει στο ίδιο σημείο, έχει καταντήσει επικίνδυνο. Το υπόλοιπο μέρος του αγώνα είναι πολύ καλό, δεν υπήρξαν προβλήματα, όμως κάτι πάει λάθος σε αυτή την ειδική. Ίσως δεν θέλουν το ράλυ εκεί. Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιηθεί γιατί είναι πολύ επικίνδυνο.΄΄ Εκτός από τον Βέλγο και άλλοι οδηγοί είχαν θέματα με την Ortega, αφού πολλοί διαμαρτυρήθηκαν ότι οι θεατές είχαν τοποθετήσει μεγάλους βράχους στη μέση του δρόμου.

Οι διοργανωτές του ράλυ καταλαβαίνουν τους κινδύνους όμως δεν είναι κάθετοι με την μη χρησιμοποίηση της ειδικής. ΄΄ Μελετάμε το περιστατικό και είμαστε πολύ κοντά στο να βρούμε αυτόν που πέταξε την πέτρα στον Thierry. Δουλεύουμε σε συνεργασία με την αστυνομία και είναι πλέον πιθανό να μην ξαναγίνει αυτή η ειδική. Κάτι που είναι λυπηρό γιατί το υπόλοιπο χωριό από όπου περνάει η Ortega αγαπάει πραγματικά τον αγώνα και από αυτόν βγάζουν όσα χρήματα βγάζουν ολόκληρο τον μήνα.΄΄

Το πιθανότερο σενάριο φαίνεται ότι είναι η έξοδος της ειδικής από το ράλυ Μεξικό, μιας και τα θέματα ασφάλειας των πληρωμάτων που ισχύουν είναι πολύ σημαντικά.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

RBR: Πολύτιμοι βαθμοί για Webber, απογοητευμένος o Vettel.

Next Article

STR: Σειρά του Vergne!

Related Posts