Τυχερός νιώθει ο Rossi

Στην τύχη του απέδωσε την ευκαιρία που είχε και πήρε το slip streaming από τον Maverick Vinales, o Valentino Rossi, με το οποίο κατόρθωσε να πάρει την pole για το Ιταλικό Grand Prix.

O Ιταλός πρωταθλητής πήρε την δεύτερη pole postition της χρονιάς, αυτή τη φορά στον αγώνα της πατρίδας του και μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι κατάφερε να βγει πίσω από τον Vinales στην μεγάλη ευθεία και να κερδίσει αρκετά χιλιόμετρα τελικής ταχύτητας εκμεταλλευόμενος το κενό αέρα πίσω από τη Suzuki του μελλοντικού ομόσταβλού του.

Αυτή η κίνηση ερμηνεύθηκε από πολλούς, μεταξύ των οποίων οι 2 ανταγωνιστές του Rossi, Jorge Lorenzo και Marc Marquez, ως μέρος της στρατηγικής του 37χρονου αναβάτη, με τον Ιταλό να είναι κάθετος προς αυτό:

“Ήμουν απλώς τυχερός που στο τέλος του γύρου είχα το slipstream από τον Maverick, το οποίο με βοήθησε να πάρω την pole position. Όταν είσαι στην πίστα πάντα προσπαθείς να ακολουθήσεις τους άλλους αναβάτες κι εγώ είχα να ακολουθήσω τον Maverick, ο οποίος δεν είναι ένας αναβάτης που κλείνει το γκάζι, πιέζει συνεχώς.”

“Δεν ήταν προγραμματισμένο από πριν, έτυχε να είναι έτσι η κατάσταση επειδή και οι 2 μας περιμέναμε στα pits και βγήκαμε πιο αργά για να μη βρούμε κίνηση. Προσωπικά πιστεύω ότι ούτε ο ίδιος ο Maverick θα είναι πολύ χαρούμενος σήμερα που βρέθηκα πίσω του. Αν δεν ήμουν, τότε θα είχε πάρει την pole position.”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στις δηλώσεις του και ο Vinales, με τον αναβάτη της Suzuki να λέει για το γεγονός:

“Αν ξεκινούσα μαζί με τους υπόλοιπους, θα είχα πολλούς αναβάτες μπροστά ή πίσω μου. Είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς έτσι και να κάνεις έναν αγώνα στο όριο. Κανονικά προτιμώ να είμαι μόνος μου στην πίστα, αν και αρκετές φορές έχω μαζί μου τον Valentino, ο οποίος ξεκινάει κι αυτός πιο αργά. Έτσι και σήμερα έτυχε να βγούμε μαζί από τα pits. Εάν εγώ έχω να πω κάτι, είναι πως δεν θέλω να έχω κίνηση μπροστά μου. Φυσιολογικά, αυτό λειτουργεί.”

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles