1η ειδική- O Petter ξεκινάει δυναμικά για την Ford

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Solberg, στον πρώτο του χωμάτινο αγώνα με το Fiesta
Ιδανικό ξεκίνημα για τον Solberg, στον πρώτο του χωμάτινο αγώνα με το Fiesta

O Petter Solberg έκανε φανταστικό ξεκίνημα με την πρώτη ειδική στο ράλυ Μεξικό, την Guanajuato Street Stage, μια από τις αγαπημένες ειδικές οδηγών και θεατών.

Ο Νορβηγός, που έκανε και πρώτο χρόνο στην κατατακτήρια ειδική, ήταν ο νικητής της ειδικής, γράφοντας 0:53,7 , 4 δέκατα δηλαδή πιο γρήγορα από τον Loeb με την πρώτη DS3 WRC. O Solberg στο τέλος της ειδικής δε θα μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος. ΄΄Ήταν πολύ δόσκολη ειδική, το αυτοκίνητο γλιστρούσε παντού. Είχα καλή αίσθηση και δεν χρειάστηκε να πιέσω πάνω από τα όρια. Αυτό σημαίνει πολλά όχι μόνο για μένα αλλά και για την ομάδα.΄΄

Στην τρίτη θέση ακολούθησε ο εντυπωσιακός Mads Ostberg, με το Fiesta της Adapta WRT. Ο Νορβηγός ήταν μόλις 2 δέκατα πιο αργός από τον Loeb, αλλά φυσικά ήταν ικανοποιημένος στο τέλος της ειδικής. Η δεύτερη εργοστασιακή DS3 του Mikko Hirvonen πλασαρίστηκε τέταρτη αλλά ο Φιλανδός δεν πίεσε πολύ, μιας και η Guanajuato είναι μια μικρή ειδική που δεν μπορεί να κρίνει πολλά. O Jari Matti Latvala ήταν πέμπτος, με ακριβώς ίδιο χρόνο με τον Ott Tanak. Το νούμερο 1 της Ford είπε στο τέλος ότι έχασε λίγο χρόνο από ένα μικρό λάθος. O Chris Atkinson έκανε ένα αρκετά καλό ξεκίνημα με την έβδομη επίδοση, μπροστά από τους Araujo, Neuville και Al-Attiyah. O Neuville έκανε ένα λάθος στην αρχή της ειδικής όταν έχασε τη γραμμή του σε μια κλειστή στροφή, όμως δεν επηρεάστηκε πολύ.  Μια επαφή με τους τοίχους στο τούνελ καθυστέρησε τον Ken Block. ΄΄Δεν είχα καταλάβει πόσο πολύ θα γλιστρούσε στο τούνελ. Δεν υπήρχε καθόλου πρόσφυση και έχασα το μπροστινό. Δεν ήταν και το καλύτερο, όμως μικρό το κακό.΄΄ O Novikov δεν έκανε καλό χρόνο, μιας και έχει μηχανικά προβλήματα με το Fiesta RS WRC που οδηγάει.

Ο κόσμος είχε βροντερή παρουσία στην ειδική. Χιλιάδες θεατές είδαν από κοντά τους καλύτερους οδηγούς του θεσμού, ενώ υπήρχε και ζωντανή κάλυψη στην τηλεόραση.

Η πραγματική δράση ξεκινάει σήμερα, με τις ειδικές να είναι δύσκολες. Ο Solberg δήλωσε ότι στην αρχή προτιμάει να μην πιέσει, θα το κάνει μόνο όταν βρει τον ρυθμό του.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Οι 5 αξέχαστες νίκες της Ford σύμφωνα με τον Malcolm Wilson

Next Article

O Henning Solberg δεν θα τρέξει στο Μεξικό

Related Posts