Ο αγωνιστικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes, Toto Wolff, δεν είναι βέβαιος για το αν και κατά πόσο η Formula E θα πρέπει να θεωρείται «αγωνιστική» με την παραδοσιακή έννοια του όρου.

O Γερμανός κατασκευαστής αποσύρθηκε από το DTM και ετοιμάζεται να εισέλθει και να εστιάσει στο ηλεκτροκίνητο πρωτάθλημα μονοθεσίων.

Σχετικά με αυτό τοποθετήθηκε ο Toto Wolff την περασμένη εβδομάδα στο Gala της FIA:

«Για 3ο χρόνια συμμετείχαμε στο DTM. Αγαπάμε τα αυτοκίνητα τουρισμού και πιστεύω πως είναι ένα θαυμάσιο σπορ. Αλλά οι εποχές αλλάζουν.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει και γίνεται περισσότερο ηλεκτρική. Είναι θεαματικό αυτό που έχει κάνει ο Alejandro Agag με την Formula E. Αποτελεί βάση για πολλούς κατασκευαστές σήμερα.

«Θεωρούμε πως η Formula 1 είναι τέλεια για εμάς, γιατί είναι ένα παγκόσμιο άθλημα, και η κορυφή του motorsport. Από την άλλη η Formula E είναι μια ενθουσιώδης αρχή. Δεν έχουμε ιδέα πού θα μας βγει.

«Είναι αγωνιστική ή μήπως περισσότερο ένα event; Μας αρέσει αυτό που είναι σήμερα και είμαστε ενθουσιασμένοι και κάπως περίεργοι, καθώς θα συμμετέχουμε σε αυτό το πρωτάθλημα το 2019. Θα δούμε εάν θα είμαστε επιτυχημένοι ή όχι.

«Έχει να κάνει με ηλεκτροκίνηση, με το να βρίσκεσαι στο κέντρο των πόλεων, την προσέλκυση νέων κοινών και έχοντας την Formula E από την μια πλευρά ως μια συναρπαστική αρχή και από την άλλη την Formula 1 ως Mercedes AMG και ως ένα παγκόσμιο άθλημα, δουλεύει καλά για εμάς.»

Ο εναρκτήριος αγώνας της Formula E λαμβάνει χώρα αύριο, στη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles