Brivio – O Vinales μπορεί να γράψει ιστορία

Η μετακίνηση του Jorge Lorenzo στην ομάδα της Ducati από το πρωτάθλημα του 2017 έχει αφήσει ανοιχτή την δεύτερη θέση της ομάδας της Yamaha, για την οποία ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί περισσότερο, είναι ο Maverick Vinales

O 21χρονος Ισπανός αναβάτης της Suzuki έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις τη φετινή χρονιά και μετά την άφιξη του Lorenzo στην Ducati, είναι ο οδηγός που απασχολεί περισσότερο την μεταγραφική επικαιρότητα του Moto GP.

Ο Vinales φέρεται να έχει λάβει ήδη μια εξαιρετική πρόταση από την Suzuki, ώστε να παραμείνει οδηγός της εργοστασιακής της ομάδας και για τα επόμενα χρόνια, ενώ έχουν ανάψει παράλληλα, οι φήμες για πιθανή συμφωνία με την Yamaha ώστε να συμπληρώσει το δίδυμο των οδηγών της Ιαπωνικής ομάδας.

Για το θέμα μίλησε ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Suzuki, Davide Brivio, o οποίος σε συνέντευξη του στο βρετανικό Motorosport δήλωσε ήρεμος, καθώς πιστεύει πως έχει κάνει ήδη ότι μπορεί για να πείσει τον Vinales να παραμείνει στη Suzuki, χωρίς πάντως να φαίνεται πως έχει την δυνατότητα να αποτρέψει την φυγή του νεαρού Ισπανού προς την Yamaha.

Πιο συγκεκριμένα ο Brivio απάντησε για:

…το πως προσπάθησε να πείσει τον Maverick να μείνει στη Suzuki:

“H αποστολή αυτή ξεκίνησε από το καλοκαίρι, όταν του εξηγήσαμε το πρόγραμμα που έχουμε για να αναπτύξουμε τη μοτοσυκλέτα. Ξέραμε ότι στους τρεις ή τέσσερις πρώτους αγώνες του 2016, ο Maverick θα αποφάσιζε για το μέλλον του, οπότε έπρεπε να βρεθούμε ένα βήμα μπροστά και αυτό το κάναμε.

“Το σασί ήταν ήδη καλό, αλλά ο κινητήρας ήταν πιο ανταγωνιστικός και έχουμε τα ίδια ηλεκτρονικά. Η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά περιμένουμε να υπάρξουν αναβαθμίσεις μέσα στη χρονιά. Πάντως θα είναι δύσκολο να του αλλάξουμε τη γνώμη τόσο αργά.”

…το αν του έχει πει για το τι θα έχει μπροστά του έχοντας τον Rossi ως teammate:

“Όταν του μιλάω, του μιλάω μόνο για τη Suzuki. Το τι θα σήμαινε για εκείνον το να είναι δίπλα στον Vale είναι δική του υποχρέωση. Εγώ του εξηγώ τι θα μπορούμε να κάνουμε μαζί.”

…για τις εμπειρίες που έχει δουλεύοντας στη Yamaha, μαζί με τον Rossi:

“Δεν θα πω στον Maverick για την κατάσταση που θα βρει στη Yamaha, αυτό πρέπει να το κατανοήσει από μόνος του. Του μιλάω για το τι μπορούμε να του προσφέρουμε εμείς, όχι οι άλλοι. Είναι μια ερώτηση ξεχωριστή. Ξέρει πως αν μείνει μπορούμε να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα, να αποδεχτούμε τις απαιτήσεις του και ξέρει ότι θα είναι το No.1.”

…για την άποψη μερικών ότι o Vinales θα αποφασίσει αν θέλει να γίνει ο Michael Jordan ή ο Scottie Pippen ανάλογα με την μετακίνηση του στη Yamaha:

“Toυ το έχουμε αναφέρει. Εάν μείνει στη Suzuki, η ιστορία θα είναι πιο όμορφη, καθώς ξεκινήσαμε μαζί από το μηδέν. Ήρθε στη Suzuki όταν κι αυτός αλλά και η ομάδα μας ήταν νέοι στο πρωτάθλημα. Από μια αθλητική άποψη, θα ήταν μια πηγή έμπνευσης για το μέλλον.

“Αν κερδίσουμε με κάποιον άλλον αναβάτη, θα ήταν αρκετά όμορφο, αλλά συνάμα και διαφορετικό. Από μια πιο ρομαντική άποψη, δεν θα ήταν το ίδιο. Ο Maverick μπορεί να γίνει θρύλος εάν κερδίσει με τη Suzuki, ενώ στη Yamaha όλοι θα περιμένουν από αυτόν να το κάνει. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που πρέπει να κάνει ο ίδιος και πιθανώς να μην τον ενδιαφέρει αυτό, μπορεί να τον ενδιαφέρει μόνο η νίκη.”

…για το αν του έχει αναλύσει τις απόψεις του:

“Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα. Τώρα, ας πούμε, όλοι κοιτάνε την Premier League και τη Leicester. Αν κέρδιζε η Manchester United την Premier League, θα το αντιμετωπίζαμε ως κάτι το φυσιολογικό, αλλά αν το κάνει η Leicester τότε δίνεται άλλη σημασία στο σπορ. Μου αρέσουν πάρα πολύ αυτού του είδους οι εκπλήξεις, αλλά είναι ο Maverick αυτός που πρέπει να αποφασίσει.”

…για το αν πιστεύει ότι η απόφαση έχει παρθεί:

“Δεν νομίζω ότι έχει αποφασίσει ακόμη, αλλά μάλλον μέσα του ξέρει ήδη το τι πρόκειται να κάνει.”

…για το αν ο Vinales θα το μετανιώσει στην περίπτωση που θα αποχωρήσει:

“Του ευχόμαστε τα καλύτερα, οπότε αν φύγει, θα ήθελα να τον δω να κερδίζει. Το κατα πόσο θα το μετανιώσει ή όχι, μόνο ο καιρός θα δείξει. Εάν κερδίσει τίτλους με τη Yamaha, θα ξέρει ότι έχει κάνει το σωστό. Το ίδιο εάν κερδίσει και με τη Suzuki. Αντίθετα, αν μείνει και δεν κερδίσουμε, τότε το πιθανότερο είναι να νομίσει ότι έχει κάνει λάθος.”

…για το πόσο θα τον περιμένουν να αποφασίσει:

“Δεν έχουμε θέσει κάποια ημερομηνία ακόμη, αλλά θέλουμε να ξέρουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θα ξέρουμε μεταξύ των αγώνων στο Le Mans και το Mugello, καθώς πιστεύω πως η Yamaha δεν θα θέλει να περιμένει περισσότερο.”

για τους πιθανούς αντικαταστάτες του κι αν θα κοιτάξουν την αγορά της Μoto 2:

“Θα ήθελα να κοιτάξω όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Δεν έχουμε κάνει κάποια προσφορά ακόμη γιατί τον περιμένουμε, αλλά έχουμε μιλήσει με τους μάνατζερ, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν δείξει ενδιαφέρον.”

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ostberg και Wilson για την έλλειψη απόδοσης στην Αργεντινή

Next Article

Αντικατάσταση Palmer με Ocon σκέφτονται στην Renault

Related Posts