Στον απόηχο της υπογραφής του Max  Verstappen στη TorroRosso, η FIA έχει  ανακοινώσει ότι θα προβεί σε επανεξέταση της διαδικασίας απόκτησης  της Σούπερ άδειας.

Επί του παρόντος, για να έχει ένας  οδηγός το δικαίωμα απόκτησης της Σούπερ άδειας πρέπει να έχει τρέξει 300 χιλιόμετρα  σε ένα μονοθέσιο της  Formula 1, η οποία του επιτρέπει να λάβει μέρος στα  Grand Prix τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο, με την είσοδο του 16χρόνου  Verstappen  στη Formula 1 είναι μερικοί που αμφισβητούν  κατά πόσο αυτό είναι αρκετό.

«Το να πάρει κάποιος  σούπερ άδεια  θα πρέπει να είναι ουσιαστικό,  και όχι μόνο να κάνει τριακόσια χιλιόμετρα και  να είναι μια χαρά», είπε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1  Jacques Villeneuve.

«Υπάρχει κάτι που είναι εσφαλμένο εκεί

«Βασικά, είναι σαν να παίρνει  όλα τα δώρα χωρίς να αξίζει  τίποτα

Ωστόσο, σε αντίθεση με το 2011 F3 Euro Series,  που ο τότε πρωταθλητής  Roberto Merhi δεν προκρίθηκε  αυτόματα για  Σούπερ Άδεια έχοντας τρέξει για λογαριασμό της  Caterham  στη Monza.

Η FIA καλείται τώρα να επανεξετάσει τη διαδικασία για τη χορήγηση της Σούπερ άδειας.

«Μια εντολή που έχει δοθεί από τη διοίκηση της FIA  είναι να επανεξετάστούν τα προσόντα και οι προϋποθέσεις για την έκδοση της Σούπερ άδειας, σε συνεννόηση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», δήλωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού μετά από συνάντηση στο Πεκίνο.

«Μια πρόταση θα τεθεί προς έγκριση  στο ΠΣΜΑ τον Δεκέμβριο για  εφαρμογή το 2016,με πλήρη ισχύ

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X