F1| Παρουσιάστηκε η McLaren-Honda MP4-30

Μέσω ενός βίντεο και αρκετών φωτογραφιών και όχι με μια “κανονική” παρουσίαση, πήραμε την πρώτη γεύση από τηνMcLaren MP4-30, το μονοθέσιο που θα έχουν στη διάθεση τους οι Jenson Button και Fernando Alonso για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015.

Japan Η MP4-30 αποτελεί μια νέα αρχή για την βρετανική ομάδα, καθώς πιστοποιεί την έναρξη της συνεργασίας με την Honda, για δεύτερη φορά στην ιστορία της ομάδος, με την πρώτη που ήρθε την περίοδο 1988-1992, να χαρίζει 4 τίτλους στα 5 χρόνια της συνεργασίας αυτής. Σημαντικό μέλος στον σχεδιασμό της καινούριας McLaren ήταν ο Κύπριος Peter Prodromou, που μεταγράφηκε από την Red Bull τον Σεπτέμβριο.

 

B8OynxfCAAAO1sV

Τέλος, παρότι στον σχεδιασμό της McLaren υπάρχουν αρκετές καινοτομίες, όπως η νέα -πολύ μεγάλη- μύτη, το νέο πίσω μέρος και οι  αλλαγές στις εισαγωγές αέρα, η ομάδα δεν πραγματοποίησε κάποια δραματική αλλαγή στο livery, παρά τις φήμες που έλεγαν το αντίθετο. Η πρόσθεση μιας κόκκινης ρίγας κατά μήκος του μπροστινού μέρους και η επιστροφή σε χρώματα που θυμίζουν το μονοθέσιο των αρχών της δεκαετίας του 2000 πάντως, δεν εμποδίζουν την McLaren MP4-30 να αποτελεί ένα πολύ όμορφο μονοθέσιο.

 

Μένει να δούμε πλέον αν η McLaren-Honda θα μπορέσει να φτάσει τις προσδοκίες που όλοι έχουν από αυτήν για την επόμενη χρονιά και θα μπορέσει να είναι άμεση διεκδικήτρια των τίτλων ή αν θα μείνει άλλη μια χρονιά στις πιο πίσω θέσεις.

Update 14:55: Με αφορμή την παρουσίαση, δηλώσεις έκανε ο υπεύθυνος αγώνων της Honda, Yasushira Arai, ο οποίος τόνισε: “Με την νέα MP4-30 ενωθήκαμε με τους ανθρώπους της McLaren, για να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο χωρίς περιορισμούς, είτε στη μονάδα ισχύος, είτε στην αεροδυναμική σχεδίαση του. Παρά τον ενθουσιασμό της ανακοίνωσης, είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας, στα εργοστάσια στην Sakura και στο Milton Keynes, για να προετοιμαστούμε για το test της Jerez και την δύσκολη συνέχεια. Έχουμε μια μεγάλη σεζόν με πολλές δυσκολίες, αλλά όλοι στο εργοστάσιο της Honda, παλεύουμε για να τα καταφέρουμε. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την F1 και να δώσουμε στους fan μας μια αξέχαστη εμπειρία

Από την πλευρά της McLaren, δηλώσεις έκανε και ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Eric Boullier. Ο Γάλλος ανέφερε πως η ομάδα είναι δυνατότερη από ποτέ και σχολίασε: “Ξέρουμε πως η προσπάθεια μας απαιτεί σκληρή δουλειά, αφοσίωση και επιδόσεις από όλους στην ομάδα, στο Woking και στη Sakura. Αλλά είμαστε έτοιμοι και αφοσιωμένοι να χτίσουμε πάνω στη δουλειά που έχουμε κάνει και να προσφέρουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.”

Update 15:06: Φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν δηλώσεις και οι οδηγοί της ομάδας.

Jenson Button: “Νιώθεις μια αίσθηση αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας στους χώρους. Δεν έχω δει τόσο κίνητρο από τα παιδιά, είμαστε όλοι πρόθυμοι να ξεκινήσουμε καλά στη Jerez και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά πάνω στο μονοθέσιο. Δεν θα είναι εύκολο, έχουμε μια μεγάλη δοκιμασία να κλείσουμε το κενό από τους αντιπάλους μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε”

Fernando Alonso: “Φυσικά, είμαστε προετοιμασμένοι και είναι προφανές ότι στην McLaren-Honda υπάρχει ολική υποστήριξη και μια αληθινή αλλαγή με το ξεκίνημα της συνεργασίας. Ο πρώτος μας στόχος είναι να μάθουμε το maximum από το αυτοκίνητο στα πρώτα τεστ και να αποδώσουμε όσο περισσότερα μπορούμε. Δεν θα είναι εύκολο ή απροβλημάτιστο, αλλά είμαστε έτοιμοι. Και θα είμαστε έτοιμοι, γιατί θα εστιάσουμε στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Ιστορικά, η McLaren έχει χαρακτηριστεί από την ικανότητα να αναβαθμίζει γρήγορα τα αυτοκίνητα της και να εξελίσσει ένα δυνατό πακέτο”

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

F1|Season Review|Red Bull

Next Article

F1|Wolff: Το να θέλουμε να επαναλάβουμε το 2014 θα ήταν αλαζονικό

Related Posts