GP Μαλαισίας – Δηλώσεις Σαββάτου

Όλες οι δηλώσεις και οι αντιδράσεις των οδηγών και υπευθύνων των ομάδων μετά από μια συναρπαστική μέρα κατατακτήριων δοκιμών.

ΜcLaren:

Jenson Button (17oς): “Πριν τις δοκιμές ελπίζαμε πως θα είμαστε πιο κοντά στα αυτοκίνητα μπροστά μας, αλλά είδαμε πως έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά στην απόδοση μας. Επίσης, νομίζω ο ρυθμός αγώνα και η σταθερότητα που έχουμε δείξει, μας δίνει λίγο παραπάνω ακόμη. Θα ήθελα να πιστεύω πως θα είμαστε πιο κοντά με τα υπόλοιπα μονοθέσια αύριο, είναι κάτι που το ελπίζουμε. Υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία που μπορούμε να πάρουμε αυτό το τριήμερο. Είμαστε καλύτεροι στον ρυθμό που εμφανίζουμε και υπάρχουν κι άλλα που μπορούμε να πάρουμε από τον κινητήρα και την αεροδυναμική. Ξέρουμε τι να κάνουμε”

Fernando Alonso (18ος): “Προφανώς μετά την Αυστραλία ξέραμε περίπου που βρισκόμασταν και είμαστε πολύ καλύτερα απ΄ότι πιστεύαμε πριν έρθουμε στην Μαλαισία. Είμαστε αρκετά πίσω και πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο, αλλά τα βήματα που κάνουμε με το αυτοκίνητο έχουν καταφέρει σπουδαία πρόοδο. Οπότε, είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα κάνω δηλώσεις για πολύ ακόμη μετά το τέλος του Q1. [O ρυθμός] ήταν πολύ μακριά στην Αυστραλία, περίπου 4,5 δευτερόλεπτα και σήμερα είναι 2,5-3. Είναι σημαντικό βήμα και κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση”

Εric Boullier (αγωνιστικός διευθυντής): “Καταρχάς, είναι καλό που βλέπουμε τον Fernando πίσω στο cockpit και ακόμη καλύτερο το ότι πραγματοποίησε το πρώτο του τριήμερο με τέτοιο μεταδοτικό ενθουσιασμό. Αυτός και ο Jenson, έκαναν παραπλήσιους χρόνους, δείγμα του ότι πιέζουν στο ανώτατο όριο της MP4-30. Παρότι δεν είμαστε πιο ψηλά απ’ ότι στη Μελβούρνη, είναι ξεκάθαρο ότι το μονοθέσιο έχει περισσότερα να δώσει στη Sepang. Και η απόδοση αυτή είναι αποτέλεσμα του καλύτερου μονοθέσιου που έχουμε φέρει εδώ και όχι της διαφορετικότητας των 2 πιστών. Φυσικά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Έχουμε να ανεβούμε ένα βουνό. Αλλά είναι φανερό, ότι πραγματοποιούμε σημαντική πρόοδο στην εξέλιξη του μονοθέσιου και αυτό είναι που μετράει. Η πρόοδος θα συνεχιστεί.”

Ferrari:

Sebastian Vettel(2ος): “Ποτέ δεν ξέρεις, απλά κοιτάξτε έξω! Προφανώς, όταν αρχίζει να βρέχει εδώ – και υπάρχει πάντα μια μεγάλη πιθανότητα – μπορεί να μπλέξει τα πράγματα .Νομίζω ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα περίοδος κατατακτηρίων και το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση σε ξηρές και υγρές συνθήκες στο τέλος. Είμαι ευχαριστημένος, καθώς και οι μεγάλες διαδρομές έχουν ρυθμό  οπότε θα πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να κερδίσουμε τη Mercedes.Θα παλέψουμε για τη νίκη, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αύριο. Ίσως φαίνεται σαν να είμαστε λίγο πιο κοντά εδώ, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε .Θα πρέπει να έχουμε ένα καλό αυτοκίνητο. Νομίζω ότι είχαμε μια αξιοπρεπή Παρασκευή και έχουμε κάνει το καθήκον μας. Προφανώς τώρα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα ,δε μπορούμε να αλλάξουμε κάτι στο μονοθέσιο όπως είπα όμως , ήταν αρκετά σταθερή η απόδοση μας.Προφανώς θα πρέπει να κοιτάξουμε τα ελαστικά και ξέρω ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να είναι μια δύσκολος για τα ελαστικά και ποτέ δεν ξέρεις με την βροχή? υπάρχει πάντα μια πιθανότητα και θα μπορούσε να τα μπερδέψει όλα.Η εκκίνηση μας δίνει την ευκαιρία για κάτι καλό

Kimi Raikkonen (11ος): “Προσπάθησα να περάσω τον Ericsson, αλλά δεν τα κατάφερα. Μετά δεν μπορούσα να επιβραδύνω στη τελευταία στροφή, γιατί υπήρχαν πολλοί οδηγοί πίσω μου. Κάναμε λάθος στο timing της εξόδου και καταλήξαμε εκεί. Δεν νομίζω ότι μπορώ να κατηγορήσω κάποιον. Είναι εύκολο να πω ότι έπρεπε να βγω πίσω από τον Sebastian [Vettel] αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, ότι και αν κάνουμε. Το αυτοκίνητο ποτέ δεν θα είναι τέλειο, πάντα θα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Δεν είχα την ιδανική αίσθηση, γλιστρούσα σε μερικά σημεία, αλλά είναι μέρος της πίστας. Είναι πολύ ζεστά και όλοι έχουν προβλήματα. Οι χρόνοι είναι καλοί αλλά θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα”

Maurizio Arrivabene, Team Principal: “Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν γλυκόπικρο. Ο Seb ήταν εξαιρετικός, το ίδιο και όλη η ομάδα. Για τον Kimi, δεν πιστεύω στην κακή τύχη. Οι πρώτες εντυπώσεις μπορεί να προκαλούν διαφορετικές αντιδράσεις, αλλά πρέπει να το αφήσουμε και να επικεντρωθούμε στον αγώνα. Είμαι σίγουρος πως ένας σπουδαίος οδηγός σαν τον Kimi, θα παλέψει σκληρά.”

Sauber:

Marcus Ericsson(10ος): “Είναι  ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο μέχρι τώρα! Ήμουν σε θέση να βρίσκομαι στη 10αδα σε όλες τις περίοδους, και μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Στις ξηρές καθώς και υγρές συνθήκες αισθάνθηκα άνετα στο αυτοκίνητο. Στο τέλος του Q3 ήμασταν αρκετά κοντά με τους ανταγωνιστές μας, το οποίο είναι θετικό. Ήταν  άλλη μια καλή μέρα για μας, έτσι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με το σημερινό αποτέλεσμα. Αύριο έχουμε μια καλή ευκαιρία για να βαθμούς.

Felipe Nasr(16ος):Μετά το Practice 3 είδαμε ότι ακόμα είχαμε ζήτημα με τα πίσω ελαστικά. Στις κατατακτήριες  φάνηκε να έχει λυθεί.Ωστόσο, στο δεύτερο γύρο μου με  τα μεσαία ελαστικά οι πίσω τροχοί κλείδωσαν στη στροφή 4, και έχασα χρόνο εκεί. Δεν ήταν ένα εύκολο Σαββατοκύριακο για μένα. Πρέπει να επανεξετάσουμε τι συνέβη και να μάθουμε για αύριο. Ανυπομονούμε για τον αγώνα. Γνωρίζουμε ότι το μονοθέσιο μας είναι ανταγωνιστικό σε συνθήκες αγώνα, οπότε είμαι σίγουρος για κάποια καλή θέση στη 10αδα.”

Monisha Kaltenborn, επικεφαλής της ομάδας: “Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που πληροί τις προϋποθέσεις που έδειξε και πάλι το δυναμική μας, αλλά κυρίως με τον Ericsson. Για  τον Marcus ήταν μια εξαιρετική ατομική επίδοση. Με αυτή την θέση σίγουρα έχουν καλές πιθανότητες να βαθμολογηθούν, και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επιτευχθεί αυτό. Σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Felipe είχε προβλήματα με την ισορροπία του μονοθεσίου, αλλά ήταν σε θέση να κάνει ένα καλό βήμα προς τα εμπρός στις κατατακτήριες. Ως εκ τούτου, είναι κρίμα που δεν μπορούσε να βρεθεί στο Q3. Τώρα είναι σημαντικό ότι όλοι επικεντρώνονται μαζί με τον Felipe για τον αγώνα αύριο, καθώς οι πιθανότητες είναι εκεί. “

Mercedes:

Lewis Hamilton (1ος): “Είμαι πολύ χαρούμενος με τον πρώτο γύρο και ανακουφισμένος που τα κατάφερα με αυτόν. Όταν βγαίνεις στο βρεγμένο για πρώτη φορά πρέπει να προσαρμοστείς στις συνθήκες. Όπου υπάρχει νερό, δεν ξέρεις που μπορεί να υδρολισθίσεις και σε ποια σημεία γλιστράει πιο πολύ. Επιταχύνεις και προσπαθείς να το νιώσεις. Μερικές φορές σου φεύγει και το νιώθεις από το ένστικτο και τον πισινό σου. Το είχα αυτό από μικρός. Δεν σκέφτομαι για τους υπόλοιπους, μόνο για το πως μπορούμε να κερδίσουμε. Όλους τους πιθανούς τρόπους. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, πολύ καυτός και απαιτητικός για τα ελαστικά. Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι την πρώτη στροφή, οπότε θα πρέπει να έχουμε απαντήσεις για oτιδήποτε μπορεί να γίνει. Είμαι χαρούμενος που η Ferrari τα πηγαίνει καλά και μας απειλεί. Είναι μόλις στον δεύτερο αγώνα και μας αντιμετωπίζουν στα ίσια, θα είναι ωραίο να έχουμε να ανταγωνιστούμε και κάποιον άλλο.”

Nico Rosberg(3ος):Δύο παιδία έκαναν καλύτερη δουλειά, οπότε ήταν λίγο ενοχλητικό για μένα σήμερα. Ο Lewis τα πήγε  καλά και ειδικά ο Sebastian, ο οποίος ήταν έκπληξη στην Ferrari.Αλλά νομίζω ότι έχουμε μια καλή ευκαιρία αύριο στην αρχή, καθώς θα είμαι στην καθαρή πλευρά της πίστας. Θα προσπαθήσω να επιτεθώ  στον Seb από την αρχή και, στη συνέχεια, υπάρχουν κάποιες καλές ευκαιρίες για να πιάσω τον Lewis. Αυτός ο αγώνας θα είναι πολύ απαιτητικός για τα ελαστικά, έτσι θα δούμε ίσως για τρία pit-stop και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να λάβουμε μια διαφορετική στρατηγική. Γι ‘αυτό και περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία  τον αγώνα. Θα πιέσω σκληρά.

Red Bull:

Daniel Ricciardo (4ος): “Είναι αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που ξεκίνησα στη δεύτερη σειρά. Η διαφορά με τη Mercedes θα είναι πάντα πολύ μεγάλη, αλλά η διαφορά με τον Seb [Vettel] ήταν απογοητευτικά μεγάλη. Έχουν ένα πολύ καλό πακέτο. Θα θέλαμε να είμαστε πιο κοντά, αλλά είμαστε μπροστά από τις Williams σε αυτές τις συνθήκες, κάτι θετικό. Σημειώσαμε καλή πρόοδο από τη Μελβούρνη και ερχόμαστε όλο και πιο κοντά. Η δεύτερη σειρά και η τέταρτη θέση είναι το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Αν ήταν στεγνό, μάλλον θα ήμασταν πίσω από την πέμπτη θέση. Είναι θετικό στη βροχή και θα έχει αρκετή διασκέδαση αύριο. Το degradation θα είναι τεράστιο, οπότε βλέπω να κάνουμε τρία pitstop. Θα δούμε ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα.”

Daniil Kvyat(5ος):Ήταν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα για εμάς, Ρ4 και Ρ5 είναι καλό για την ομάδα, αλλά πιστεύω ότι  βγήκαμε λίγο νωρίς, θα μπορούσε να ήταν καλύτερα στη συνέχεια, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε  με αυτές τις συνθήκες. Συνολικά, υπάρχουν πολλά θετικά να πάρουμε από αυτό το Σαββατοκύριακο και βλέπουμε κάποιες βελτιώσεις, είναι μια καλή αρχή.

Christian Horner: Τόσο η ομάδα και οι οδηγοί πήραν το καλύτερο από τις δύσκολες κατατακτήριες σήμερα. Μετά τη βροχή στο που έφτασε στο  Q2,μας έκανε τη ζωή δύσκολη και, όπως είδαμε, στη Μαλαισία η πίστα στεγνώνει απίστευτα γρήγορα. Και οι δύο πήραν το μέγιστο από το μονοθέσιο ,με τη 4η και 5η θέση . Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να έχουμε έναν καλό αγώνα αύριο.

Toro Rosso

Max Verstappen(6oς): “Είμαι πολύ χαρούμενος, ήταν μια καλή περίοδος σήμερα, ειδικά στο Q3. Στις πρώτες 2 περιόδους δεν ένιωθα εντελώς άνετα στο αυτοκίνητο αλλά τελιεώσαμε καλά το Q2. Γελούσα όταν ξεκίνησε να βρέχει γιατί μου αρέσει πάρα πολύ η βροχή. Είμαι Ολλανδός και έχω συνηθίσει να οδηγώ στη βροχή, ακόμη κι αν εδώ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Η έκτη θέση είναι μια πολύ καλή θέση για τον αυριανό αγώνα. Περιμένω με αγωνία την αυριανή μέρα, ακόμη κι αν δεν είμαστε τόσο καλοί στα μεγάλα stint, δεν προβληματίζομαι και ελπίζω να πάρουμε κάποιους βαθμούς.”

Carlos Sainz Jr (15ος):  “Ήταν παραπάνω από εφικτό να περάσουμε στο Q3 και να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Είμαστε πολύ καλοί, με ταχύτητα, αλλά έκανα ένα κλασικό λάθος που κάνουν οι rookie, μπλόκαρα τα εμπρός ελαστικά όταν άρχισε να βρέχει και έχασα την ευκαιρία να είμαι στο Q3. Αν δεν είχε έρθει η βροχή θα είχαμε 2 μονοθέσια στο Q3. Αυτά συμβαίνουν και τώρα πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι και να μάθουμε από τα λάθη μας.”

James Key (τεχνικός διευθυντής): “O Carlos πετούσε στο στεγνό, ήταν πολύ καλός και θα πήγαινε καλά και στο Q3. Δυστυχώς ο γύρος που κάναμε στο Q2 ήταν πολύ απρόβλεπτος. Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι οδηγοί μας δεν έχουν οδηγήσει εδώ, ούτε φυσικά όταν βρέχει, οπότε έπρεπε να εντοπίσουν μόνοι τους τι έπρεπε να κάνουν. Και οι 2 κάνανε πολύ καλή δουλειά, ο Carlos έκανε λάθος. Αν δεν το έκανε θα είχε περάσει όπως και ο Max. Είναι κρίμα γιατί δείχναμε πολύ δυνατοί, χθες και σήμερα. Ο Max έκανε εκπληκτική δουλειά, συνυπολογίζοντας το ότι δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιες συνθήκες . Να ξεκινάει στην τρίτη σειρά είναι υπέροχο”

Williams:

Felipe Massa(7ος):Δεν ήταν η ευκολότερη ημέρα σήμερα, νομίζω στο στεγνό και οι δύο μπορεί να είμασταν στη πρώτη πεντάδα“. Έχουμε ακόμα μερικά  θέματα στο βρεγμένο όπως είχαμε την περασμένη σεζόν, ελπίζουμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε τώρα να λύσουμε μερικά από αυτά.” Αύριο φαίνεται ότι θα είναι στεγνό όμως, έτσι ελπίζουμε για ένα καλύτερο αγώνα »

Valtteri Bottas(9ος):”Είμαι λίγο απογοητευμένος σήμερα. Ένιωσα σαν να έκανα ένα καλό γύρο έτσι ήταν μια μικρή έκπληξη η 9η θέση. Ήθελα να είμαι ο τελευταίος που θα περάσει τη γραμμή εκκίνηση και έτσι ήμουν στην ευχάριστη θέση να είμαι, εμείς απλά έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε στο βρεγμένο. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι στεγνά αύριο, αλλά θα είναι επίσης πολύ ζεστά και έτσι τίποτα δεν θα είναι εύκολο, ειδικά από την ένατη θέση.”

Rob Smedley, υπεύθυνος απόδοσης: “Οι αλλαγές στον καιρό έκαναν δύσκολη τη διαδικασία. Βρισκόμασταν στο κατάλληλο σημείο με τα σωστά ελαστικά και προσπαθήσαμε να περάσουμε τελευταίοι τον τερματισμό, ξέροντας ότι η πίστα βελτιωνόταν συνεχώς. Πρέπει να βρούμε τους λόγους που δεν είχαμε την απόδοση που θέλαμε στη βροχή, αλλά έχουμε καλά μονοθέσια για τον αγώνα, όπως είδαμε την Παρασκευή. Έχουμε πολλά να κάνουμε αύριο και φαίνεται ότι θα είναι πολύ ζεστός αγώνας, οπότε πρέπει να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις στη στρατηγική και των 2 οδηγών”

Force India:

Nico Hulkenberg (13ος): “Ήταν μια σύντομη μέρα για μας, καθώς έβρεξε νωρίς στο Q2. Ίσως να ήταν καλύτερα αν έβρεχε πέντε λεπτά νωρίτερα και το Q2 γινόταν σε εντελώς βρεγμένο οδόστρωμα. Τώρα όλοι έκαναν ένα γύρο με τα slicks και άρχισε να βρέχει πολύ στον δεύτερο γύρο. Έτσι όπως έγινε, δεν νομίζω πως μπορούσαμε να περάσουμε στο Q3. Αύριο θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, ειδικά στη διαχείρηση των ελαστικών σε τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα βροχής και πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα, αν θέλουμε να είμαστε στα σωστά ελαστικά, τη σωστή στιγμή. Ότι και αν γίνει θα προσπαθήσουμε να πάρουμε μερικούς βαθμούς.”

Sergio Perez (14ος): “Ήταν πολύ δύσκολες αυτές οι συνθήκες. Βγήκα τελευταίος στη πίστα στο Q2 και αυτό κόστισε στον γύρο μου. Η στρατηγική μας ήταν η σωστή, απλά κάναμε λάθος στον χρόνο και βγήκαμε πιο αργά απ’ ότι έπρεπε και στα 2 τελευταία sectors είχε ήδη αρχίσει να βρέχει. Πιστεύω πως οι θέσεις μας είναι χαρακτηριστικές του ρυθμού μας. Ελπίζουμε να είμαστε σε μια καλύτερη θέση σχετικά με τους άλλους, καθώς έχουμε επικεντρωθεί στον αγώνα. Είδαμε στη Μελβούρνη, πως τα πάντα μπορούν να συμβούν, οπότε θα παλέψουμε για βαθμούς.”

Robert Fernley, αναπληρωτής αγωνιστικός διευθυντής: “Είναι πάντα πολύ απαιτιτικό όταν έχεις έναν γύρο για να σημειώσεις καλό χρόνο, όπως έγινε σήμερα. Πιστεύουμε πως και ο Nico και ο Sergio πήραν το μέγιστο από τα μονοθέσιά τους. Ξεπεράσαμε το Q1 και οι θέσεις 13 και 14 αντιπροσωπεύουν τον ρυθμό μας στις κατατακτήριες. Ελπίζουμε να κατακτήσουμε βαθμούς αύριο, οι ομάδες στη μέση είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και αν έχουμε τον ρυθμό που δείξαμε την Παρασκευή, θα τα πάμε καλά και αύριο. Βέβαια, οι καιρικές συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν τον αγώνα, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το pit wall και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία.”

Lotus:

Pastor Maldonado (12ος): “Είχαμε καλή απόδοση σήμερα από το μονοθέσιο και μπορούσα να είχα περάσει στο Q3, αν δεν άλλαζε ο καιρός. Βγήκαμε στη πίστα λίγο καθυστερημένα και τιμωρηθήκαμε για αυτό, αφού δείξαμε καλό ρυθμό στο Q1. Ένιωθα πως κάναμε σημαντικά βήματα μπροστά και συνολικά το αυτοκίνητο είναι πολύ γρήγορο και σταθερό, οπότε μπορούμε να ανακτήσουμε μερικές θέσεις και να μπούμε στους βαθμούς.”

Romain Grosjean (10ος): “Δεν είχαμε οδηγήσει ποτέ με βρόχινα ελαστικά, οπότε προσπαθούσαμε να βρούμε τα πατήματα μας αλλά όλα έγιναν καλά. Δεν ήταν εύκολες δοκιμές, αλλά πήραμε τις σωστές αποφάσεις. Ήταν η ασφαλής επιλογή να βγούμε με τα βρόχινα ελαστικά στην αρχή του Q3. Όταν αλλάξαμε στα ενδιάμεσα, δεν είχαμε το σωστό timing και κάναμε μόλις έναν γρήγορο γύρο, που ήταν πάντως ο καλύτερος που θα μπορούσα να είχα κάνει. Ο αγώνας θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Το grid είναι αρκετά αναμειγμένο και η ζέστη το κάνει πολύ δύσκολο, ακόμη και αν δεν βρέξει. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον”

Alan Permane, διευθυντής επιχειρήσεων αγώνα: “Ήταν οι συνηθισμένες κατατακτήριες που μας δίνει η Μαλαισία, όπου πρέπει να βρίσκεσαι τη σωστή στιγμή με τα σωστά ελαστικά στην πίστα. Το Q2 ήταν η δύσκολη περίοδος, σε μια γεμάτη πίστα, με όλους να προσπαθούν να προλάβουν τη βροχή. Ο Romain πέρασε εύκολα, αλλά ο Pastor έχασε για λίγο την είσοδο ατο Q3. Η 8η θέση είναι καλή, αλλά πάντα θέλουμε κάτι παραπάνω. Πιστεύω θα έχουμε έναν καλό αγώνα. Τα δεδομένα της Παρασκευής μας λένε πως θα έχουμε το λιγότερο 2 pitstop και πιστεύουμε πως θα είναι ένας στεγνός αγώνα, αφού ξεκινάμε νωρίτερα από πέρσι. Ο κύριος στόχος είναι η διαχείριση των ελαστικών στον αγώνα, ειδικά με τόση ζέστη.”

Manor

Roberto Merhi (19ος): “Ελπίζαμε να μπούμε στο 107%, κάτι που επιδιώκαμε όλο το τριήμερο. Δυστυχώς αποτύχαμε για 4 δέκατα του δευτερολέπτου. Στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, ο Will τα είχε καταφέρει, ενώ εγώ είχα 2 εξόδους και δεν μπόρεσα να πετύχω την σταθερότητα που ήθελα. Ξέραμε ότι είχαμε σκληρή δουλειά, αυτό το πρώτο μας κανονικό τριήμερο και είμαστε ακόμη στην αρχή. Είμαστε απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα και πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε σε αυτά που έχουμε καταφέρει και να αρχίσουμε την εξέλιξή μας”

Will Stevens (DNQ): “Προφανώς και είμαι απογοητευμένος που δεν πήρα μέρος στις κατατακτήριες. Στο FP3 είχαμε ένα πρόβλημα στο σύστημα καυσίμου και δεν μπορέσαμε να το λύσουμε και να λάβουμε μέρος στη συνέχεια. Στα θετικά, και σήμερα δείξαμε ότι μπορούσαμε να μπούμε στο 107% με τους χρόνους των ελεύθερων δοκιμών. Βήμα-βήμα θα φτάσουμε και σε καλύτερα αποτελέσματα.”

John Booth, Team Principal: “Ξέραμε ότι το πρώτο μας τριήμερο δεν θα ήταν χωρίς προβλήματα και παρότι τα πήγαμε πολύ καλά την Παρασκευή, έπρεπε να κρατήσουμε χαμηλά τις προσδοκίες για σήμερα. Οι οδηγοί μας κάνανε καλή δουλειά, προσπαθώντας να βρεθούν στο 107%, αλλά σήμερα είδαμε ότι έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά να κάνουμε.”

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Μαλαισία - Κατατακτήριες - 2/2 ο Hamilton!

Next Article

GP Μαλαισίας – Αγώνας – Η Ferrari ήθελε τον Γερμανό της !

Related Posts