Ο Sirotkin έρχεται στην Renault σε ρόλο δοκιμαστή οδηγού

O οδηγός του GP2 Sergey Sirotkin έχει επιλεγεί ως οδηγός δοκιμών για την ομάδα της Renault F1 και θα οδηγήσει την Παρασκευή για το ρωσικό Grand Prix. Ο Sirotkin, 20 ετών, είναι νικητής αγώνων στις κατηγορίες Formula Abarth, Auto GP, Formula Renault 3.5 και GP2, έχοντας τελειώσει στην τρίτη θέση, στον τελευταίο θεσμό αγώνων ,το περασμένο έτος.

 

Στο πλαίσιο των νέων του καθηκόντων του, ο Ρώσος θα οδηγήσει τη Renault RS16 σε μια σειρά από δοκιμές κατά τη διάρκεια της σεζόν της F1 το 2016, ξεκινώντας με το σπίτι grand prix στο Σότσι. Θα αντικαταστήσει τον Kevin Magnussen.

«Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα, αν και όλα γίνονται τόσο γρήγορα», δήλωσε.

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτή είναι όμως η στιγμή για την οποία όλοι οι νέοι οδηγοί αγώνων εργάζονται και είμαι αποφασισμένος να μάθω όσα μπορώ, όσο πιο γρήγορα μπορώ και να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά για την ομάδα κατά τις δοκιμές».

Θα συνδυάσει το νέο ρόλο του με μια δεύτερη χρονιά στο GP2, έχοντας αλλάξει ομάδα και τρέχοντας πλέον με την πρωταθλήτρια ομάδα ART Grand Prix , την ίδια ομάδα που συν-ιδρύθηκε από το αφεντικό της Renault F1 Frederic Vasseur.

Ο Sirotkin είχε προηγουμένως ένα ρόλο στη Sauber F1, αφού εντάχθηκε στην ομάδα το 2013 , με στόχο να προαχθεί σε επίσημος οδηγός. Έκανε το μεγάλο ντεμπούτο σε gran prix ,το 2014 στο FP1 στο Σότσι , αλλά σύντομα χώρισε με την Ελβετική ομάδα.

Έχοντας πλέον ενταχθεί στη Renault , ο Ρώσος δεν είναι ο μόνος οδηγός κάτω από τα φτερά της γαλλικής μάρκας , με τον Esteban Ocón να χρησιμεύει ως αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας F1 και ακόμα πέντε άλλοι οδηγοί – μεταξύ των οποίων και ο πρώην συναθλητής του στην FR3.5 , Oliver Rowland που έχει επίσης ενταχθεί στην ακαδημία νέων οδηγών.

Δύο Ρώσοι έχουν αγωνιστεί στην F1 μέχρι σήμερα , με τον πρώτο πιλότο F1 της χώρας – Vitaly Petrov – να κάνει το ντεμπούτο του στο άθλημα με τη Renault πίσω στο 2010.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Διαθέσιμος ο κινητήρας της Κίνας για τον Hamilton

Next Article

«Αβάσιμες» οι φήμες που θέλουν τον Vergne εκτός DS Virgin

Related Posts