Το δύσκολο απόγευμα των κατατακτήριων μετετράπη σε ένα δυναμικό αγώνα στην πίστα της Shanghai, στην Κίνα, για τους οδηγούς της Red Bull Racing. Οι Mark Webber και Sebastian Vettel διεκδίκησαν με αξιώσεις τη παρουσία τους στο βάθρο(4ος και 5ος αντίστοιχα) και παρότι έμειναν οριακά εκτός αυτού, προσέφεραν στην ομάδα τους 22 πολύτιμους πόντους.

Μark Webber: «Ήταν δύσκολο να βρεθεί η σωστή ισορροπία για όλο τον αγώνα. Στο τέλος, η 4η θέση δεν ήταν κακή. Δεν ήταν το μέγιστο δυνατό αλλά οι διαφορές ανάμεσα στις πρώτες ομάδες είναι μικρές. Σε κάποια σημεία του αγώνα, ήμουν 13ος-14ος άρα πρέπει να είμαι ικανοποιημένος που τερμάτισα τέταρτος. Έκανα κάποια λάθη, προσπαθώντας να πιέσω στην πίσω ευθεία, είναι δύσκολο σημείο εκεί. Νομίζω πως η στρατηγική μας ήταν καλή αλλά πάντα η επιλογή τριών pit stop αποτελεί ρίσκο, λόγω της κίνησης. Συγχαρητήρια στον Nico (Rosberg) και τη Mercedes, άξιζαν τη νίκη. Έχω τρεις συνεχόμενες τέταρτες θέσεις, πήραμε αρκετούς βαθμούς και φεύγουμε από την Κίνα ικανοποιημένοι. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε»

Sebastian Vettel: «Τα ελαστικά μου ήταν τελειωμένα στο τέλος του αγώνα. Προσπαθούσα, αλλάζοντας τη κατανομή πέδησης, τις ρυθμίσεις του διαφορικού, τα πάντα, για να τα κρατήσω στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Όμως προς το τέλος, ήξερα πως θα αντιμετωπίσω το ίδιο πρόβλημα με τον Kimi (Raikkonen). Πήραμε αρκετούς βαθμούς και ήταν σημαντική η ανάκαμψη μου από τη 15η θέση. Η Mercedes κέρδισε άνετα σήμερα, θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Εμείς ήμασταν πολύ αργοί στις ευθείες κι αυτό μας κόστιζε, ήταν δύσκολο να κάνουμε προσπεράσεις. Γενικά όμως , είμαι ικανοποιημένος από τη 5η θέση, δεδομένου του κακού πρώτου γύρου. Έχασα έδαφος στην εκκίνηση, συνήθως είμαι πολύ καλός στην αντίδραση όταν σβήνουν τα κόκκινα φώτα αλλά σήμερα ήμουν από τους χειρότερους. Ούτε ο πρώτος μου γύρος ήταν καλός αλλά χάρη στη στρατηγική μας, κατάφερα να ανακάμψω. Νομίζω πως ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για μας, μάθαμε πολλά και ελπίζω να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μαθήματα ώστε να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση την επόμενη εβδομάδα».

Christian Horner, team manager της RBR: «Ήταν ένας γεμάτος δράση και ανακατατάξεις αγώνας. Βάσει του που εκκινήσαμε και λόγω του που βρισκόμασταν μετά τον πρώτο γύρο, αναγκαστήκαμε να πάρουμε μερικές δύσκολες αποφάσεις στον τομέα της στρατηγικής. Ήμασταν οι πρώτοι που αλλάξαμε ελαστικά, με τον Mark, επιλογή αρκετά επιθετική. Επιλέξαμε να κάνει νωρίς pit stop και ο Sebastian αλλά εκεί χωρίσαμε στα δύο τις στρατηγικές μας: τρία pit stop για τον Mark και δύο για τον Sebastian. Ο ρυθμός μας στον αγώνα ήταν καλός και βρεθήκαμε ανάμεσα στις McLaren. Δυστυχώς το εμπρός αριστερό ελαστικό του “Seb” είχε φθαρεί πολύ, κυρίως από το κομμάτι του αγώνα όπου μονομαχούσε με τον Kimi (Raikkonen), με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν διαλυθεί προς το τέλος. Όμως και πάλι, το να τερματίζεις 5ος, έχοντας βρεθεί μόλις 15ος στον πρώτο γύρο, είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Mark έκανε επίσης μεγάλο τελευταίο stint. Είχε μία σπουδαία μάχη με τον Lewis(Hamilton), καταφέραμε με τη στρατηγική να τον φέρουμε μπροστά αλλά τελικά έχασε τη θέση στο φινάλε. Πήραμε όμως πολλούς βαθμούς».

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles