F1|Williams: Ετήσια οικονομικά αποτελέσματα για το 2013

Η Williams Grand Prix Holdings PLC (WGPH, Ticker: WGF1) ανακοίνωσε σήμερα (Παρασκευή 2 Μαΐου 2014) τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το 2013. Η WGPH είναι η εταιρία – κάτοχος του ομίλου εταιριών Williams, που περιλαμβάνει την Williams Grand Prix Engineering Limited.

 

Τα συνολικά έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν στα 132.4 εκατομμύρια £ (από 105.8 εκατομμύρια £ το 2012), με κέρδη προ φόρων και τόκων στα 12.0 εκατομμύρια £ (από 5.1 εκατομμύρια £ το 2012). Η αύξηση εσόδων και κερδών οφείλεται κυρίως σε μια ειδική καταβολή χορηγίας, η οποία οδήγησε σε αύξηση των κερδών από την Formula 1 στα 108.5 εκατομμύρια £ (από 86.4 εκατομμύρια £ το 2012), και αντίστοιχη αύξηση στα συνολικά κέρδη προ φόρων και τόκων. Η Williams Advanced Engineering, το τμήμα του ομίλου που εμπορεύεται προϊόντα τεχνολογίας Formula 1, παρήγαγε έσοδα και κέρδη αντίστοιχα με την περασμένη χρονιά, έσοδα στα 15.6 εκατομμύρια £ (από 15.5 εκατομμύρια £ το 2012) και συνολικά κέρδη προ φόρων και τόκων, στα 6.0 εκατομμύρια £ (από 7.6 εκατομμύρια £ το 2012). Ως προς την χρηματοδότηση για να υποστηριχτεί η νέα μονάδα της Williams Advanced Engineering, οι ακαθάριστες δανειακές υποχρεώσεις μειώθηκαν στα 3.0 εκατομμύρια £ (από 4.6 εκατομμύρια £ το 2012).

 

Οι Williams Hybrid Power και Williams Technology Centre, Qatar έπαψαν να είναι μέλη του ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014. Ο όμιλος έχει γνωστοποιήσει  τις επιδόσεις των συνεχιζόμενων και διακοπτουσών δραστηριοτήτων στα οικονομικά αποτελέσματα του 2013.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα του ομίλου:

  • Αύξηση εσόδων 25%, στα 132.4 εκατομμύρια £ (από 105.8 εκατομμύρια £ το 2012)
  • Συνολικά κέρδη προ φόρων και τόκων, στα 12.0 εκατομμύρια £ (από 5.1 εκατομμύρια £ το 2012)
  • Κέρδη ανά μετοχή, στις 123.91 πένες (από 47.39 πένες το 2012)

 

Αποτελέσματα Formula 1:

  • Αύξηση εσόδων 26%, στα 108.5 εκατομμύρια £ (από 86.4 εκατομμύρια £ το 2012)
  • Συνολικά κέρδη προ φόρων και τόκων, στα 11.5 εκατομμύρια £ (από 8.3 εκατομμύρια £ το 2012)

 

Αποτελέσματα Williams Advanced Engineering:

  • Αύξηση εσόδων (σε σύστημα LFL (like-for-like)) στα 15.6 εκατομμύρια £ (από 15.5 εκατομμύρια £ το 2012)
  • Συνολικά κέρδη προ φόρων και τόκων, στα 6.0 εκατομμύρια £ (από 7.6 εκατομμύρια £ το 2012)

 

Μιλώντας για τα αποτελέσματα ο Sir Frank Williams, ιδρυτής και επικεφαλής της ομάδας της Williams, είπε: «Παρά το γεγονός ότι το 2013 ήταν μια δύσκολη σεζόν για την ομάδα στην πίστα, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2013 που δίνουν μεγάλη αισιοδοξία στον όμιλο Williams. Έχουμε ξεκινήσει καλά την σεζόν 2014 στην Formula 1 και ελπίζω να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας. Κάναμε καλή πρόοδο εμπορικά κατά τους χειμερινούς μήνες και η Williams συνεχίζει να προσελκύει ένα ενθουσιώδες και πολύ πιστό κοινό συνεργατών και οπαδών. Τα ετήσια αποτελέσματα δείχνουν ότι συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε τις δραστηριότητές μας με δημοσιονομικά υπεύθυνο τρόπο και ότι παρέχουμε τη βάση από την οποία μπορούμε να συνεχίσουμε να προοδεύουμε».

 

Mike O’Driscoll, εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου: «Ξεκινήσαμε τη διαδικασία του αναπροσανατολισμού και της αναδιάρθρωσης στην μέση της περσινής σεζόν και έχουμε κάνει καλή πρόοδο σε σχέση με τους στρατηγικούς μας στόχους, αυτούς της ενίσχυσης των επιδόσεων στην Formula 1 και της οικοδόμησης μιας οικονομικά εύρωστης και κερδοφόρας επιχείρησης προηγμένης τεχνολογίας».

 

«Η ομάδα μηχανικών της Formula 1 έχει ενισχυθεί σημαντικά, με επικεφαλή πλέον τον τεχνικό μας διευθυντή Pat Symonds. Η μακράς διάρκειας συμφωνία παροχής κινητήρων από τη Mercedes – Benz έχει ήδη δείξει την αξία της και υποστηρίζει το δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν. Η στέρεα εμπορική πρόοδος κατά τους χειμερινούς μήνες περιελάμβανε μια νέα χορηγία με αλλαγή τίτλου της ομάδας υπό το συναρπαστικό Williams Martini Racing καθώς και επιπλέον νέους συνεργάτες. Είμαστε δεσμευμένοι στο στόχο της επιστροφής της ομάδας στις νίκες».

 

«Η Williams Advanced Engineering έχει κάνει επίσης βήματα προόδου υπό τον νέο Διευθύνων Σύμβουλο, Craig Wilson. Ο κύριος στόχος της χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας μας και της τεχνογνωσίας μας για την δημιουργία μιας εταιρίας υψηλής τεχνολογίας στην μηχανική παραμένει αμετάβλητος. Οι δυνατότητες και η αυξανόμενη βάση πελατών είναι η απόδειξη της ισχυρής ζήτησης για ενεργειακά αποδοτικές λύσεις αιχμής που έχουν αναπτυχτεί στο ταχέως κινούμενο περιβάλλον της Formula 1. Νέα project κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών περιλαμβάνουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας των μπαταριών για την σειρά αγώνων Formula E. Ο όμιλος έχει επενδύσει σε μια νέα, state-of-the-art προηγμένης μηχανικής βάση στην έδρα μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία επίσης μας επέτρεψε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τις διαδικασίες μας και να κλείσουμε τις εγκαταστάσεις μας στο Κατάρ».

 

«Έχουμε ανακοινώσει πρόσφατα την πώληση της Williams Hybrid Power στην παγκόσμια τεχνική εταιρεία GKN έναντι μιας συμφωνίας πολλών εκατομμυρίων λιρών. Η Williams Hybrid Power είναι ένα επιτυχημένο παράδειγμα δημιουργίας και στην συνέχεια εξέλιξης τεχνολογίας Formula 1, από την Williams, με τον όμιλο να επωφελείται από επιπρόσθετα ανταλλάγματα κατά την επόμενη δεκαετία και από μελλοντικές πωλήσεις αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας».

 

Williams F1 | Αναλυτικός πίνακας οικονομικού έτους 2013
Williams F1 | Αναλυτικός πίνακας οικονομικού έτους 2013

Πηγή: Williams Communications Office

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

F1|Blog: Δημήτρης Μπίζας| Και δεν είδαμε ακόμα τίποτα

Next Article

F1|Τίμησαν τους Senna και Ratzenberger οι οδηγοί της Ferrari

Related Posts