Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα είχαμε το πρώτο τεστ στην πίστα του νέου Honda Civic WTCC. Είχαμε 3 ημέρες δοκιμών για την Honda, η 1η στις 27 Ιουλίου στο Vairano κοντά στο Μιλάνο. Ενώ την Τρίτη και την Πέμπτη η Honda ήταν στο Autodromo di Vallelunga κοντά στην Ρώμη.

Ο Gabriele Tarquini ήταν αυτός που είχε περισσότερο το Civic στα χέρια του με τον Tiago Monteiro να κάνει και αυτός με την σειρά του λίγους γύρους.

Η Honda αυτήν την χρονιά θα πάρει μέρος στους 3 τελευταίους αγώνες (Suzuka, Shanghai και Macau) με έναν οδηγό τον Tiago Monteiro με σκοπό την συλλογή πολύτιμων δεδομένων για το 2013.

Η Honda Racing Team JAS έχει κανονίσει 2 επιπλέον test πριν την Ιαπωνία στην Ευρώπη με οδηγό τον Gabriele Tarquini.

Σχολιάζοντας την έναρξη του δοκιμών του νέου Civic WTCC, ο υπεύθυνος της ομάδος Honda Racing Team JAS Alessandro Mariani, δήλωσε:

«Αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή για ολόκληρη την ομάδα η παρουσίαση του αυτοκινήτου στην πίστα. Είμαι πολύ περήφανος για όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την προσπάθεια καθώς κατάφεραν να πετύχουν τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο καθένας έχει εργαστεί ακούραστα γι΄  αυτήν την ημέρα προκειμένου το αυτοκίνητο και ο κινητήρας να ξεπερνούν τις προσδοκίες μας. Το αρχικό πρόγραμμα δοκιμών του νέου Civic WTCC ήδη μας έχει δώσει πλήθος χρήσιμων πληροφοριών προς επεξεργασία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο δρόμος μέχρι την πρώτη επίσημη παρουσία της ομάδος στη Suzuka είναι πολύ μακρύς. Σήμερα είναι η αρχή μίας μακρινής περιόδου που απαιτεί να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles