Ο Fernando Alonso αποκάλυψε πως δίστασε να στρίψει με 357 χλμ/ώρα στο rookie test που ολοκληρώθηκε σήμερα στην πίστα της Ινδιανάπολης.

Ο Ισπανός οδήγησε για πρώτη φορά το μονοθέσιο της McLaren-Andretti Autosport στο οβάλ της Ινδιανάπολης στο υποχρεωτικό τεστ που περνάνε οι rookies του Indy 500, τρεις εβδομάδες πριν την ημέρα του αγώνα.

Ο ίδιος ήταν αρκετά γρήγορος και πέρασε όλα τα τεστ, σημειώνοντας συνολικά 110 γύρους.

Μάλιστα, στο 73ο γύρο, σημείωσε ταχύτητα 357 χλμ/ώρα (222,548 μιλίων/ώρα).

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας των δοκιμών, ο οδηγός της McLaren δήλωσε: «Στην αρχή, για να είμαι ειλικρινής, το δεξί μου πόδι είχε τη δική του βούληση! Δεν επικοινωνούσε με τον εγκέφαλό μου. Επομένως, ήθελε να πάω όσο πιο γρήγορα μπορούσα, αλλά το δεξί μου πόδι δεν υπάκουε!

«Τώρα ελέγχω περισσότερο το σώμα μου και το μονοθέσιο, οπότε μπορώ να πιέσω στο όριο.»

Όταν ρωτήθηκε για το αν άρχισε να νιώθει άνετα με το μονοθέσιο, αποκρίθηκε: «Καθόλου! Επιτάχυνα, αλλά  η πίστα μοιάζει στενή όταν κινείσαι με τέτοιες ταχύτητες. Όταν παρακολουθείς από την τηλεόραση ή είσαι στον προσομοιωτή, όλα μοιάζουν μεγαλύτερα και πιο εύκολα, αλλά όταν είσαι στο μονοθέσιο, όλα είναι πάρα πολύ στενά.

«Οπότε, δοκίμαζα να πάρω διαφορετικές γραμμές, αλλά δεν είμαι ακόμα τόσο άνετος όσο σε περίπου δύο εβδομάδες.»

Τέλος, αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις που μπορεί να «πειράξει» από το τιμόνι όταν αρχίζει να αλλάζει συμπεριφορά το μονοθέσιο: «Όταν βάζεις φρέσκο σετ ελαστικών, καλύπτεις τα προβλήματα. Κάλυψε κάπως την έλλειψη κάθετης δύναμης. Οπότε τώρα πειραματιζόμαστε με παλιά ελαστικά, με φρέσκα.

«Αλλά ‘πειράζω’ λίγο τις εμπρός μπάρες, τη ρύθμιση για τη μετατόπιση του βάρους από δεξιά προς αριστέρα και το αντίστροφο [weightjacker] – με όλα αυτά τα νέα πράγματα για μένα τα οποία πρέπει να δοκιμάσω τώρα.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles