Μιλώντας στον Α989, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λεύτερης Αυγενάκης, διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες για διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολης, ακόμα και το 2020.

Η αποχώρηση του Rally Χιλής από το πρόγραμμα του WRC του 2020 εν μέσω των αναταραχών στη χώρα έχει δημιουργήσει ένα κενό στο καλεντάρι της νέας σεζόν.

Χθες, ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της FIA, Hermann Tomsczyk, στα κεντρικά της Ομοσπονδίας, με θέμα όχι μόνο το Ράλλυ Ακρόπολις αλλά και άλλες διεθνείς διοργανώσεις motorsport.

Σε δηλώσεις που έκανε στον Τάκη Πουρναράκη και την εκπομπή ‘Alpha Speed’, ο κος Αυγενάκης τόνισε:

«Μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει μία τέτοια διοργάνωση; Η απάντηση είναι ‘ναι’. Και το λέω σήμερα με απόλυτη σιγουριά ως αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός, δεδομένου ότι οι συζητήσεις που έχουμε κάνει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της κοινότητας του αυτοκινήτου, δείχνουν πως υπάρχει η διάθεση να δουλέψουμε όλοι οργανωμένα, μεθοδικά και νοικοκυρεμένα κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού και να έχουμε μεσαίες, μεγάλες ή και μεγαλύτερες διοργανώσεις.»

Για να συνεχίσει αργότερα:

«Πιστεύω και το λέω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί να επανέλθει εκεί που ήταν και να πάει ακόμα υψηλότερα.»

Όσο για το 2020:

«Το αίτημα προς την ηγεσία της FIA είναι το επόμενο διάστημα, μέσα στον Δεκέμβρη, να τους φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα, έτσι ώστε από κοινού να βάλουμε μπροστά τις συζητήσεις για το 2020, και ελπίζουμε να είναι για το Ράλλυ Ακρόπολις.»

Ακούστε όλο το απόσπασμα:

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles