Δείτε το πρόγραμμα του WRC για το 2022

πρόγραμμα WRC
2021 FIA World Rally Championship / Round 09 / Acropolis Rally Greece / 09-12, September 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Παρουσιάστηκε επίσημα το καλεντάρι του WRC για το πρωτάθλημα του 2022, έχοντας την έγκριση του Παγκοσμίου Συμβουλίου της FIA. Το τετραήμερο 8-11 Σεπτεμβρίου το Ράλι Ακρόπολις.

Όπως με την Formula 1, έτσι και με το WRC, το πρόγραμμα του επόμενου πρωταθλήματος εγκρίθηκε σήμερα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και παρουσιάστηκε επίσημα. Το εν λόγω καλεντάρι θα περιλαμβάνει 13 αγώνες στην επετειακή 50η σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος rally.

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, η πρώτη σεζόν με τα νέα υβριδικά WRC θα ξεκινήσει το τετραήμερο 20-23 Ιανουαρίου με το παραδοσιακό εναρκτήριο ράλι του Μόντε Κάρλο. Έναν μήνα αργότερα τα πληρώματα θα πάνε στις χιονισμένες ειδικές της Σουηδίας, ενώ ακολουθεί για ακόμη μία χρονιά το ασφάλτινο ράλι της Κροατίας.

Πορτογαλία και Σαρδηνία θα κάνουν για ακόμη μία φορά την έναρξη της χωμάτινης σεζόν, πριν το ταξίδι στην Κένυα στα τέλη Ιουνίου για ένα ακόμη ράλι Σαφάρι. Η Εσθονία κι η Φινλανδία, που θα επιστρέψει στην φυσιολογική της θέση στο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν, ενώ ο ένατος αγώνας του πρωταθλήματος θα γίνει σε τοποθεσία που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το ράλι Κορσικής συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι αυτό που θα πάρει ξανά τη θέση του στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν.

Το τετραήμερο 8-11 Σεπτεμβρίου θα είναι το σημαντικότερο για τους Έλληνες φιλάθλους, καθώς τότε θα διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις, με τον ελληνικό αγώνα να διατηρεί τη θέση του στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως και στην φετινή του επιστροφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι.

Με δύο επιπλέον χρόνια καθυστέρηση θα επιστρέψει στο πρόγραμμα και το εντυπωσιακό ράλι της Νέας Ζηλανδίας, μετά από συνολικά 12 χρόνια απουσίας, σε μία κίνηση αφιερωμένη στα 50 χρόνια του πρωταθλήματος. Ισπανία κι Ιαπωνία ολοκληρώνουν το καλεντάρι, με την χρονιά να αναμένεται να ολοκληρωθεί το τετραήμερο 10-13 Νοεμβρίου.

Εκτός προγράμματος έμειναν τα Ράλι Μεξικού και Χιλής, τα οποία ολοκλήρωσαν τα συμβόλαιά τους φέτος, παρότι δεν πραγματοποιήθηκαν κανονικά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα παρακάτω:

πρόγραμμα WRC

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Rally Ισπανίας - 1η Μέρα: Μεγάλη μάχη Neuville-Evans

Rally Ισπανίας - 1η Μέρα: Μεγάλη μάχη Neuville-Evans

Next Article
Rally Ισπανίας - 2η Μέρα: Πήρε ανάσα ο Neuville

Rally Ισπανίας - 2η Μέρα: Πήρε ανάσα ο Neuville

Related Posts