Δεν θα αγωνιστεί το 2018 o Folger

Jonas FOLGER GER Monster Yamaha Tech 3 YAMAHA MotoGP GP Deutschland 2017 (Circuit Sachsenring) 30.06-2.07.2017 photo: MICHELIN

Ο Jonas Folger θα απέχει από το πρωτάθλημα του MotoGP το 2018, όπως ανακοίνωσε η Tech 3.

Ο Γερμανός αναβάτης έλειπε από τους τελευταίους τέσσερις αγώνες της περυσινής σεζόν λόγω του Συνδρόμου Gilbert, μίας νόσου που δεν επιτρέπει στο ήπαρ να μεταβολίζει τη χολερυθρίνη σωστά και επηρεάζει ένα ποσοστό κοντά στο 2-5% παγκοσμίως. Στα σημαντικά συμπτώματα αυτής συμπεριλαμβάνεται κι η κόπωση, κάτι που ανησύχησε τον ίδιο και τους ανθρώπους της ομάδας, κι οδήγησε στην τελική διάγνωση.

Βέβαια, ο επικεφαλής της Tech 3, Herve Poncharal, είχε τονίσει πως ως τα Χριστούγεννα, ο Folger θα ήταν σε θέση να ανέβει και πάλι στη μοτοσυκλέτα.

Παρόλα αυτά, σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής ομάδας αναφέρει πως ο 24χρονος αναβάτης δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα του 2018.

Συγκεκριμένα, ο Folger δήλωσε:

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος που το λέω, αλλά δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ στο MotoGP το 2018. Δεν μπόρεσα να βελτιώσω την υγεία μου όσο ήλπιζα, και τη δεδομένη στιγμή δε νιώθω πως είμαι σε θέση να οδηγήσω μία μοτοσυκλέτα MotoGP στο 100%. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους εμπλέκονται σε αυτό, αλλά ειδικά την Monster Yamaha Tech 3, την Yamaha, την Monster Energy, την HJC, την Forma Boots και την Rudy Project. Ελπίζω μία μέρα να γυρίσω και θέλω να ευχαριστήσω άπαντες για την συνεχή τους υποστήριξη.»

Από τη μεριά του, ο Poncharal σχολίασε:

«Χθες το βράδυ, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Bob Moore, τον προσωπικό μάνατζερ του Jonas Folger. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που μου έλεγε, ότι ο Jonas Folger αποφάσισε να μην τρέξει το 2018, επειδή δεν πιστεύει πως έχει αναρρώσει ψυχικά και σωματικά. 

«Είναι πολύ δύσκολο για μένα να το πιστέψω, κυρίως γιατί είναι κάποιος τον οποίο πιστεύω απόλυτα και ήμουν βέβαιος πως φέτος θα φτάναμε μαζί ψηλά. Σέβομαι απόλυτα την απόφαση του, αν κι είναι δύσκολο να το καταπιώ.

«Και πάλι, θα προσπαθήσω να βρω έναν αντικαταστάτη, κάτι που θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς όλοι οι γρήγοροι αναβάτες έχουν ήδη συμβόλαια. Αλλά, όπως πάντα, στους αγώνες πρέπει να είμαστε προνοητικοί, να έχουμε εφευρετικοί κι ελπίζουμε να κάνουμε κάποιον πολύ χαρούμενο. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά με την εξέλιξη του θέματος.»

Να θυμίσουμε πως οι χειμερινές δοκιμές ξεκινούν στις 28 Ιανουαρίου, με το πρώτο τριήμερο τεστ στη Sepang.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ο Ostberg θα κρατήσει την ιδιωτική συμμετοχή με την Adapta

Next Article

Πότε παρουσιάζουν οι Mercedes, McLaren και Toro Rosso

Related Posts