Εφικτό να διεξαχθεί αγώνας υπό βροχή στο Κατάρ, δηλώνουν οι αναβάτες

Οι Valentino Rosso, Marc Marquez και Johann Zarco πιστεύουν πως ακόμα και σε περίπτωση βροχής, ο αγώνας στο Losail μπορεί να γίνει κανονικά.

Η βροχή επηρεάζει αρκετά συχνά τον αγώνα στο Κατάρ, κάτι που είδαμε στην πλέον ακραία του μορφή το 2009, όταν ο αγώνας μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα, αλλά και πέρυσι, όταν ακυρώθηκαν οι κατατακτήριες κι ο αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει, ενώ μειώθηκε και η διάρκειά του.

Για αυτόν τον λόγο, στο τελευταίο ημίωρο των χθεσινών δοκιμών, η πίστα βράχηκε τεχνητά ώστε οι αναβάτες να αξιολογήσουν αν και κατά πόσο είναι δυνατό να γίνει αγώνας υπό τέτοιες συνθήκες.

Πράγματι, το συμπέρασμα που εξάγεται από τα λεγόμενα τριών κορυφαίων αναβατών.

Πρώτος ο Valentino Rossi αναφέρθηκε στο feeling που πήρε από το βρεγμένο οδόστρωμα:

«Είναι ΟΚ, πιστεύω πως θα μπορέσουμε να κάνουμε έναν αγώνα. Ήμουν μόνος στην πίστα, οπότε δεν ξέρω πώς θα είναι με άλλους αναβάτες γύρω μου, αλλά η αίσθηση που πήρα είναι ότι μπορείς να οδηγήσεις και τη νύχτα χωρίς μεγάλα προβλήματα. Επίσης, φαίνεται πως η πρόσφυση στην πίστα είναι φυσιολογική ακόμα και με νερό, οπότε πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Marc Marquez:

«Για μένα, η ορατότητα δεν είναι όπως σε μία κανονική πίστα, είναι κάπως ιδιαίτερη και πρέπει να τη συνηθίσεις. Είναι πιο δύσκολο να δεις, ειδικά τα κερμπ, αλλά από την άποψη της ασφάλειας είναι ΟΚ. Έκανα μόνο έναν γύρο, ήδη ένιωθα την πίστα να γλιστράει περισσότερο, αλλά αν βρέξει τη μέρα του αγώνα, είναι εφικτό να γίνει τρέξουμε κανονικά.»

Τέλος, ο Johann Zarco στάθηκε στο πόσο γρήγορα θα στεγνώσει η πίστα σε περίπτωση βροχής εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών:

«Σχετικά με το θέμα της βροχής, πιστεύω πως όλοι στο paddock είναι έτοιμοι να τρέξουν σε αυτές τις συνθήκες. Το πρόβλημα, το ερωτηματικό, ήταν η ορατότητα, πώς θα μπορούσαμε να δούμε με τα φώτα να αντανακλούν στο βρεγμένο οδόστρωμα. Αλλά αυτό πάει μια χαρά και δε μας προκαλεί προβλήματα.

«Έπειτα, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόσφυση, ακόμα κι αν βρέξει εδώ, οι υψηλές θερμοκρασίες δε θα αφήσουν ποτέ την πίστα βρεγμένη, πιστεύω πως θα στεγνώσει πολύ γρήγορα.»

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.