Εξεπλάγη ο Lorenzo με την έλλειψη ρυθμού της Ducati

O Jorge Lorenzo εξέφρασε την έκπληξη του, καθώς η Ducati ήταν αρκετά πίσω σε ρυθμό στις πρώτες δοκιμές που έγιναν πριν την έναρξη της σεζόν.

Ο Ισπανός σημείωσε τον 17ο ταχύτερο χρόνο, πίσω τόσο από τον teammate του Andrea Dovizioso, όσο και από τον δοκιμαστή της ομάδας, Casey Stoner. Την πρώτη τετράδα συμπλήρωσε ο έτερος οδηγός της Ducati, Alvaro Bautista, πράγμα που σημαίνει πως ο Lorenzo ήταν ο πιο αργός για τους Ιταλούς.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παραδέχθηκε ότι πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά προκειμένου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Στην Βαλένθια όλα ήταν πιο εύκολα, επειδή οδηγούσα περίπου όπως οδηγούσα τα προηγούμενα εννέα χρόνια.

«Εδώ όμως οδηγώ με τον ίδιο τρόπο που είναι δυσκολότερος για να πας γρήγορα, οπότε καταλαβαίνω πως είναι μία μηχανή που απαιτεί διαφορετικό τρόπο οδήγησης από αυτόν που έχω συνηθίσει.

«Έκανα τον χρόνο μου με χρησιμοποιημένα ελαστικά, που ήταν πολύ ζεστά, έτσι νομίζω πως θα μπορούσε να βελτιωθεί μερικά δέκατα. Αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ, ειδικά πάνω στο φρενάρισμα. Είμαι συνηθισμένος να φρενάρω αρκετά νωρίτερα και χάνω πολύ κατά την διάρκειά του. Η μηχανή είναι για τελείως διαφορετική οδήγηση, οπότε μέχρι να την μάθω θα είναι δύσκολο να πάω όσο πιο γρήγορα μπορώ.»

Ωστόσο ο Lorenzo δεν απογοητεύεται με την απόδοση της μοτοσυκλέτας του. «Δεν απογοητεύτηκα, αλλά εξεπλάγη, επειδή περίμενα πως θα είναι πάνω-κάτω όπως στην Βαλένθια. Αλλά ήμουν πολύ, πολύ μακριά.»

«Αυτό που μου δίνει αυτοπεποίθηση είναι ότι βελτιωθήκαμε πολύ κατά την διάρκεια της ημέρας, είδα τρεις ή τέσσερις Ducati στην κορυφή. Από αποδεικνύει ότι υπάρχουν δυνατότητες για να πάμε πολύ γρήγορα, τουλάχιστον για ένα γύρο. Σιγά-σιγά μειώνουμε την διαφορά και αύριο το πρωί θα είμαστε ακόμα πιο κοντά, αν το επιστρέψει ο καιρός.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Vinales - Καλύτερα από ό,τι περίμενα

Next Article

H McLaren θα προμηθεύει τους αισθητήρες κινητήρων

Related Posts