Επίσημο: Ακυρώθηκε το Rally Χιλής του 2020, στόχος η επιστροφή το 2021

Κι επίσημα πλέον έγινε γνωστό πως δεν θα διεξαχθεί το Rally Χιλής το 2020, μετά από κοινή απόφαση των διοργανωτών του αγώνα.

Οι κοινωνικές αναταραχές που έχουν επηρεάσει όλη τη ζωή στην χώρα της Χιλής, με τον λαό να διαδηλώνει εδώ και σχεδόν ένα μήνα στους δρόμους του Σαντιάγκο κι όχι μόνο, οδήγησαν τις τοπικές αρχές στη ματαίωση του ράλλυ που θα γινόταν τον Απρίλιο του 2020.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά από συνάντηση που έγινε παρόντος του Υφυπουργού Αθλητισμούς, Andres Otero, του δήμαρχου του Biobio, Sergio Giacaman, του προέδρου της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου Χιλής, Maurixio Melo, και του γενικού διευθυντή της Copec RallyMobil, Felipe Horta, αποφασίστηκε η ακύρωση του Copec Rally Chile, του τέταρτου αγώνα του πρωταθλήματος του WRC για το 2020, που είχε ως βάση του την πόλη της Concepcion.

«Η διοργάνωση θα λάμβανε χώρα στις 9, 10, 11 και 12 Απριλίου και θα συνέπιπτε με τις διεργασίες για την θέσπιση νέου Συντάγματος, οπότε οι αρχές και οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν τον αγώνα για το 2020.»

Πάντως, είναι σαφές πως οι διοργανωτές θα θελήσουν να επιστρέψουν τον αγώνα στο καλεντάρι ενόψει 2021:

«Η ακύρωση του αγώνα δεν σημαίνει και το τέλος του, αφού το Concepcion θα γίνει το σπίτι του αγώνα το 2021 και το 2022.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
9
Shares
Previous Article

Αμφίβολη η διεξαγωγή του Rally Χιλής το 2020

Next Article

GP Άμπου Ντάμπι - FP1: Μπροστά ο Bottas, στον τοίχο ο Vettel

Related Posts