Ως εξιλέωση για την πτώση που είχε στο Phillip Island είδε τη νίκη στη Sepang ο Maverick Vinales.

Ο Ισπανός της Yamaha πήρε στη Μαλαισία την δεύτερη φετινή του νίκη, μετά το Assen, έχοντας πάρει από τον πρώτο γύρο την πρωτοπορία, οδηγώντας εξαιρετικά μέχρι το πέσιμο της καρώ σημαίας.

Θα μπορούσε να είχε κερδίσει ακόμα και στην Αυστραλία, μία εβδομάδα νωρίτερα, και για αυτό νιώθει πως η σημερινή νίκη είναι μία μορφή εξιλέωσης, αναπλήρωσης για το λάθος που έκανε στο Phillip Island, όταν κι έπεσε κυνηγώντας τον Marc Marquez.

«Ήταν ένας εκπληκτικός αγώνας, προετοιμαστήκαμε καλά μέσα στο Σ/Κ,» δήλωσε μετά το πέρας του αγώνα.

«Σκέφτηκα ότι είχα πιθανότητες [να κερδίσω] μετά τον πρώτο γύρο αφού ήμουν μπροστά μετά από δύο sectors, πίεζα τόσο πολύ σαν να ήθελα να αναπληρώσω αυτό που έγινε στην Αυστραλία.

«Πίστευα πως είχα τη νίκη στα χέρια μου στην Αυστραλία, αλλά έκανα ένα λάθος και έπεσα, αλλά εδώ, καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου, είχα σταθερό ρυθμό είτε με φρέσκα, είτε με χρησιμοποιημένα ελαστικά, οπότε ήξερα ότι αν πέρναγα πρώτος, θα είχα την ευκαιρία να πιέσω και να ανοίξω μία διαφορά.

«Οπότε, είμαι πολύ χαρούμενος και πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα μου, γιατί έχουμε βελτιωθεί πολύ φέτος και είμαστε ανταγωνιστικοί στους τελευταίους 4-5 αγώνες, και εγώ προσωπικά έχω βελτιώσει τον ρυθμό μου στους πρώτους γύρους.

«Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα και θα το χαρώ.»

Πηγή: motorsportweek.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X