Η FIA απαγορεύει πλέον στην Ferrari να χρησιμοποιεί την σακούλα με τον ξηρό πάγο στην κάμερα πάνω από το cockpit των οδηγών.

Από την αρχή της φετινής σεζόν έχει παρατηρηθεί ότι η Ferrari χρησιμοποιεί σακούλες με ξηρό πάγο τις οποίες τοποθετεί πάνω στην κάμερα που βρίσκεται πάνω από το cockpit των οδηγών, με πρόφαση ότι θέλει να ψύξει τις κάμερες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι υπόλοιπες ομάδες να σκεφτούν ότι η Ferrari κάτι κρύβει, και καλύπτει την κάμερα για να μην φανεί τίποτα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Ο Charlie Whitting ενημερώθηκε από την FOM για τον τρόπο που μεταχειριζόταν η Ιταλική ομάδα τις κάμερες, και πριν την έναρξη του Ιταλικό Grand Prix την Κυριακή τους ενημέρωσε ότι έπρεπε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις σακούλες με τον ξηρό πάγο στις κάμερες.

Στην Ferrari σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τις σακούλες με τον ξηρό πάγο αλλά έβαλαν μία ομπρέλα εμπρός από την κάμερα όσο τα μονοθέσια ήταν σταματημένα στο grid πριν την εκκίνηση.

«Ζητήσαμε από την Ferrari να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις σακούλες με τον πάγο,» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της FOM. «Ο κύριος λόγος είναι ότι η FOM δεν είναι ικανοποιημένη με αυτό που κάνει η Ferrari. Το πρόβλημα βρίσκεται στην θερμοκρασία μίας εσωτερικής ECU την οποία θα συνεχίσει να παρακολουθεί η FIA μέσω της FOM.»

Όσον αφορά τις τυχόν παρατυπίες που θέλει να κρύψει η Ferrari, ο εκπρόσωπος Τύπου της FIA δήλωσε: «Η σακούλα με τον πάγο κρύβει από την κάμερα το ταμπλό, το οποίο έχει οδηγήσει σε πολλές θεωρίες συνωμοσίας, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η FIA γνωρίζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει για το λογισμικό στο ταμπλό και είναι πλήρως νόμιμο.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles