Η SRT Yamaha θέλει να κρατήσει τον Quartararo αν ακυρωθεί το 2020

Fabio Quartararo, Qatar MotoGP test, 22 February 2020

Ο επικεφαλής της SRT Yamaha, Razlan Razali θέλει να διατηρήσει στις τάξεις της ομάδας του τον Fabio Quartararo και το 2021, αν δεν διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Ο κορονοϊός έχει θέσει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή όλων των motorsport πρωταθλημάτων, με το MotoGP συγκεκριμένα να προχωρά στην αναβολή των αγώνων σε Γαλλία και Ιταλία χθες.

Άπαντες, πλέον, αναγνωρίζουν πως είναι πολύ πιθανό να μη διεξαχθεί καν το φετινό πρωτάθλημα (αν κι ακόμα δεν υπάρχει κάποιο πλάνο που να το προβλέπει αυτό).

Μιλώντας στο TMCblog.com, ο Razali μίλησε για αυτό το ενδεχόμενο και ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να αποχωριστεί τον Quartararo από την ομάδα του σε περίπτωση που ακυρωθεί όλο το 2020, παρά το γεγονός ότι ο Γάλλος έχει ήδη υπογράψει με την εργοστασιακή Yamaha για το 2021:

«Συζητήσαμε με τη Dorna για το τι θα γίνει αν δεν έχουμε πρωτάθλημα φέτος. Οπότε, αυτό που θα συμβεί είναι ότι, αν δεν γίνουν αγώνα, θέλουμε να συνεχίσουμε το 2021 όπως και το 2020, με τα ίδια συμβόλαια. Θα παλέψουμε για αυτό, γιατί είδαμε πράγματα πέρυσι με μία καλή μοτοσυκλέτα, με έναν καλό αναβάτη, θέλουμε να κερδίσουμε.»

«Έστω και 1-2 νίκες είναι αρκετές. Αλλά, θεωρητικά, μπορούμε να παλέψουμε ακόμα και για το πρωτάθλημα.

«Υποθέτω πως το 2021 όλοι θα κρατήσουνε τα ίδια συμβόλαια με το 2020 [αν δεν γίνει το φετινό πρωτάθλημα].»

Ο team manager της Yamaha, Massimo Meregalli, απάντησε δημόσια στα λεγόμενα του ομόλογού του στον αέρα του Sky Italia:

«Διάβασα τα σχόλια του Razali. Δεν θέλω να πω πως είναι τελείως παράλογη αυτή η ιδέα, αλλά ακόμα κι αν δεν γίνουν αγώνες το 2020, το 2021 θα ξεκινήσει όπως αναμενόταν.

Κι όταν ρωτήθηκε αν αυτό αφορά το συμβόλαιο του Quartararo, ο ίδιος απάντησε: «Ακριβώς».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Quartararo έχει εκφράσει τη θέληση του να αγωνιστεί με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha το 2021, όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
28
Shares
Previous Article

Σαν σήμερα... στις 8 Απριλίου

Next Article

Αφιέρωμα: Toyota TF101 ή αλλιώς το πρώτο μονοθέσιο F1 της Toyota

Related Posts