Με σημερινή της ανακοίνωση, η BMW επιβεβαίωσε την παρουσία της ως κατασκευάστρια εταιρία στη Formula E, αρχής γενομένης από την 5η σεζόν του θεσμού.

Όταν ανακοινώθηκαν από τη FIA οι εταιρίες που πήραν την έγκριση για να συμμετέχουν εργοστασιακά με δικά τους powertrains για τη σεζόν 2018/2019 του πρωταθλήματος, το όνομα της BMW βρισκόταν μέσα.

Ωστόσο, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί αυτό, καθώς ήδη συνεργάζεται με την Andretti, παίρνοντας εμπειρίες ενόψει της πλήρους εμπλοκής της στο σπορ.

Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει σήμερα με ανακοίνωσή της στο επίσημο site της η βαυαρική εταιρία, η οποία ήδη έχει δείξει ποικιλοτρόπως το ενδιαφέρον της για την FE, μιας και το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, το Ιατρικό Αυτοκίνητο και το Αυτοκίνητο Διάσωσης είναι μία BMW i8, μία BMW i3 και μία BMW X5 xDrive40e, αντίστοιχα.

Η σειρά της BMW i κινείται στο δρόμο της ηλεκτροκίνησης κι αυτό θα εκφραστεί και με την εργοστασιακή συμμετοχή των Γερμανών στο κορυφαίο πρωτάθλημα ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο επικεφαλής της BMW Motorsport, Jens Marquardt, δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη της σεζόν, η Formula E έχει εξελιχθεί ραγδαία και τώρα θεωρείται ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα αγώνων αυτοκινήτου. Η BMW i έχει συνεισφέρει ως Επίσημος Συνεργάτης Οχημάτων από την αρχή κι έχει αφήσει το σημάδι της ανεξίτηλο. Κι άλλοι κατασκευαστές έχουν ακολουθήσει. Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουν στην αγωνιστική και την τεχνολογική πτυχή της Formula E. 

«Ο σχεδιασμός για πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή από την 5η σεζόν συνεχίζεται. Για αυτό απαιτείτο την εγγραφή μας ως κατασκευαστή. Αυτό ολοκληρώθηκε εντός προθεσμίας.»

Η 5η σεζόν θα έχει μεγάλες αλλαγές, με νέο σασί και μπαταρίες που θα διαρκούν για όλον τον αγώνα, κάτι που αναμένεται να αυξήσει το ενδιαφέρον και τον ανταγωνισμό στους αγώνες.

Διαβάστε επίσης:

Βγήκε στη δημοσιότητα το σχέδιο των μονοθέσιων της Formula E για τη σεζόν 2018/2019

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X