Με το νέο σασί στη δεύτερη μέρα δοκιμών ο Rossi

Valentino ROSSI ITA Movistar Yamaha MotoGP YAMAHA MotoGP Test Sepang 2017 (Circuit Sepang) 30/01-1/02.2017 photo: MICHELIN

Ο Valentino Rossi θα δοκιμάσει το νέο σασί της M1 στην δεύτερη μέρα δοκιμών στην πίστα της Sepang.

Ο Ιταλός αναβάτης είχε πτώση στις δοκιμές της Βαλένθια πέρυσι τον Νοέμβριο και δεν κατάφερε να δοκιμάσει τα νέα μέρη που είχε φέρει τότε η ομάδα του.

Ωστόσο, μία εβδομάδα μετά, σε ιδιωτικές δοκιμές στη Sepang, η Yamaha είχε την ευκαιρία να αξιολογήσει το πακέτο των αναβαθμίσεων και να έρθει προετοιμασμένη στα πρώτα επίσημα τεστ του 2017.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Rossi θα δοκιμάσει την Τρίτη και το νέο σασί της μοτοσυκλέτας.

«Σήμερα ήταν μία ενδιαφέρουσα μέρα, γιατί για πρώτη φορά δοκιμάσαμε τις πραγματικές μοτοσυκλέτες, τις δικές μου, που θα χρησιμοποιώ όλη τη σεζόν,» δήλωσε.

«Στην Ιαπωνία, η Yamaha δούλεψε σκληρά και κατασκεύασε μία καλύτερη μοτοσυκλέτα σε σχέση με το πρωτότυπο που είχαμε τον Νοέμβριο.

«Στον κινητήρα, δουλέψαμε πολύ πάνω στα ηλεκτρονικά και, όσον αφορά το σασί, αυτό είναι το ίδιο, αλλά αύριο θα έχουμε ένα άλλο σασί, λίγο διαφορετικό, μετά την επαφή μας με το πρωτότυπο.

«Η μοτοσυκλέτα είναι πολύ όμορφη.»

Ο Rossi έμεινε χαμηλά στην πρώτη δεκάδα, καθώς ταλαιπωρήθηκε από ημικρανίες.

Ωστόσο, συνέχισε κανονικά να δοκιμάζει, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι ήταν έκπληξη το πόσο βελτιώθηκε η μοτοσυκλέτα σε σχέση με το πρωτότυπο του 2016: «Ποτέ δεν ξέρουμε πολλά από τη Yamaha, αλλά χθες, όταν είδαμε τη μοτοσυκλέτα, ξέραμε ότι έκαναν καλή δουλειά.

«Η μοτοσυκλέτα είναι πολύ καλή ακόμα και στις λεπτομέρειες και πολύ καλύτερη από το πρωτότυπο. Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Αλλά, ναι, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.»

 

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμές Sepang – 1η Ημέρα – Stoner στην κορυφή, 1-2 η Ducati

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Δοκιμές Sepang - 1η Ημέρα - Stoner στην κορυφή, 1-2 η Ducati

Next Article

Vinales - Καλύτερα από ό,τι περίμενα

Related Posts