Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για το Rally Σουηδίας

Οι διοργανωτές του Rally Σουηδίας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εξηγούν την κατάσταση του αγώνα, τονίζοντας πως θα καταβάλουν κάθε μέσο για τη διεξαγωγή του.

Οι καιρικές συνθήκες στις ειδικές διαδρομές του Rally Σουηδίας δεν είναι οι συνηθισμένες για την εποχή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Αυτό έχει οδηγήσει σε μία απογύμνωση των ε.δ. από το χιόνι, που αποτελεί σήμα-κατατεθέν του αγώνα, που με τη σειρά της έχει θέσει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του.

Σε λεπτομερή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι διοργανωτές, εξηγούν πώς έχουν τα πράγματα μετά τη χθεσινή συνάντηση των ίδιων, της FIA και του promoter του WRC:

«Εκπρόσωποι του Rally Σουηδίας, της FIA και του WRC Promoter πραγματοποίησαν χθες (3 Φεβρουαρίου) περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με τον δεύτερο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που πρόκειται να διεξαχθεί στην περιοχή της Varmland στη Σουηδία και στο έδαφος της Νορβηγίας, στις 13-16 Φεβρουαρίου.

«Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε χιονόπτωση. Ωστόσο, ο ζεστός για την εποχή καιρός και οι μετεωρολογικές προβλέψεις των επόμενων ημερών, συνεχίζουν να δημιουργούν ανησυχία σχετικά με την καταλληλότητα των δρόμων στις ειδικές διαδρομές, που θα επιτρέψουν την διεξαγωγή του αγώνα όπως έχει προγραμματιστεί.

«Θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις με τους Κατασκευαστές και η FIA να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο των ειδικών διαδρομών. Επιπλέον, για να βοηθηθεί ο αγώνας του WRC, το Ιστορικό Rally Σουηδίας ακυρώθηκε.

«Συνεχίζουμε να εξετάζουμε κάθε πιθανό τρόπο, ώστε να διασφαλιστεί η διεξαγωγή του rally. Οι καιρικές συνθήκες παρακολουθούνται διαρκώς και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί, καθώς οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν αυτή την εβδομάδα.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
6
Shares
Previous Article

Παρουσιάστηκε η νέα Honda RC213V [+pics, vids]

Next Article

Αποκαλυπτήρια για το μονοθέσιο Gen2 EVO της Formula E [+pics, video]

Related Posts