Ο Sebastian Vettel, ερωτηθείς για το αν ο Charles Leclerc είναι ο δυσκολότερος teammate που είχε ποτέ, τόνισε πως η όποια σύγκριση ανάμεσα στους ομόσταυλούς του είναι «άδικη».

Μέσα στην 11χρονη πορεία του, ο Vettel είχε αρκετούς καλούς teammates του, ίσως με εξαίρεση τον Vitantonio Liuzzi στην αρχή της καριέρας του και τον Sebastien Bourdais το 2008 στην Toro Rosso.

Όταν ρωτήθηκε για το αν ο Leclerc, που φέτος έχει πάρει 2 νίκες και 6 poles έναντι 1 νίκης και 2 pole του Γερμανού, είναι ο πιο δύσκολος teammate που είχε στην καριέρα του, ο ίδιος απάντησε:

«Δεν πιστεύω πως είναι δίκαιο να το πούμε αυτό, είναι νωρίς.

«Σίγουρα είναι νέος, είναι πολύ γρήγορος. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κανείς που το αμφισβητεί αυτό.»

Και συνέχισε:

«Δεν μπορείς να κάνεις πραγματικά τη σύγκριση, γιατί θα χρειαζόταν να βάλουμε τον Mark, τον Kimi, τον Daniel και τον Vitantonio στο ίδιο μονοθέσιο, οπότε δεν είναι δίκαιο.

«Σίγουρα σε ό,τι αφορά την ωμή ταχύτητα [ο Leclerc] είναι πολύ γρήγορος, αλλά είναι πολύ νωρίς. Βρίσκεται μόλις στη δεύτερη σεζόν του στο σπορ, οπότε είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τον Kimi ή τον Mark που είχαν περάσει πολύ καιρό στην F1 και είχαν πολλή παραπάνω εμπειρία.»

Πάντως, ο 4 φορές πρωταθλητής παραδέχτηκε πως, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Leclerc τον έχει βοηθήσει στο στήσιμο του μονοθέσιου:

«Είναι καλό που αποτελεί πραγματικό σημείο αναφοράς, και κάποιες φορές στους χρόνους είναι δύσκολο να πάρω το μέγιστο από τον εαυτό μου κι από το μονοθέσιο, και τότε είναι που είναι καλό να το έχεις αυτό, γιατί σε βοηθά. 

«Κι ως ομάδα είναι καλό να έχεις δύο οδηγούς που να παλεύουν για το ίδιο πράγμα μέσα στην πίστα.»

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles