Παρουσιάστηκε η Ducati Desmosedici GP18

Την επίσημη παρουσίαση της μοτοσυκλέτας με την οποία θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 έκανε το πρωί της Δευτέρας (15/1) η ομάδα της Ducati.

Σε μια εκδήλωση στα κεντρικά της Ducati στην Μπολόνια, οι άνθρωποι της Ducati, μαζί με τους αναβάτες της ομάδας,  Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo αποκάλυψαν την Desmosedici GP18, με την οποία θα αγωνιστούν στους 19 αγώνες του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Μετά από μια σύντομη ανασκόπηση της περσινής σεζόν, στην οποία ο διευθυντής της Ducati, Claudio Domenicali και o επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της ιταλικής ομάδας, Gigi Dall’Igna ανέλυσαν και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την απόδοση της ομάδας, όλα άρχισαν να στρέφονται πια για το πρωτάθλημα που ξεκινάει στις 18 Μαρτίου στο Κατάρ.

Η Desmosedici GP18 έχει νέο χρωματισμό, με το γκρι να αντικαθιστά πρακτικά το λευκό των προηγούμενων ετών, ενώ υπάρχουν πιο έντονες αποχρώσεις του μπλέ στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας. Σύμφωνα με τον Dall’Igna, δόθηκε ακόμη περισσότερη έμφαση στον αεροδυναμικό τομέα, χρησιμοποιώντας την πολύ καλή απόδοση που υπήρχε την περασμένη σεζόν σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης ο Ιταλός μηχανικός εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η μοτοσυκλέτα θα παρουσιάζεται βελτιωμένη σε όλους τους τομείς, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο αλλαγών στην GP18, ακόμη και πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Θυμίζουμε ότι στις 28-30 Ιανουαρίου διεξάγεται το πρώτο επίσημο τεστ του 2018 για το MotoGP στην πίστα της Sepang, όπου μαζί με την Ducati, οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εις βάθος τις μοτοσυκλέτες του φετινού πρωταθλήματος.

Aκολουθούν φωτογραφίες της Desmosedici GP18:

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

Υπεύθυνος MotoGP

Τις ημέρες, είμαι φοιτητής στα Ψηφιακά Συστήματα του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Τις νύχτες ίσως θα βλέπω κάποιο σπορ ή κάποια σειρά στην τηλεόραση. Τις ημέρες και τις νύχτες, παρακολουθώ τα όσα γίνονται σε 2 ή 4 τροχούς.