Προειδοποιεί για τα κόστη των υβριδικών WRCars ο Malcolm Wilson

Ο διευθυντής της M-Sport, Malcolm Wilson θεωρεί πως τα αυξημένα κόστη ενόψει του εξυβριδισμού του WRC θα έρθει σε αντίθεση με το DNA των ράλλι.

Η υβριδική εποχή στο WRC θα ξεκινήσει από το 2022, και οι συζητήσεις για τη μορφή των αυτοκινήτων της νέας γενιάς έχει οριστικοποιηθεί.

Αναμενόμενα θα αυξηθούν και τα έξοδα για την εξέλιξη και κατασκευή τους, με τον Malcolm Wilson να εφιστά την προσοχή των ιθυνόντων του σπορ για αυτό.

«Τα αυτοκίνητα θα είναι πολύ ακριβά,» δήλωσε ο Βρετανός στο πλαίσιο του συνεδρίου του Motorsport Industry Association. «Προσωπικά, θεωρώ πως αυτό έρχεται σε αντίθεση με το DNA των αγώνων ράλλι.

«Είναι τρελό να τρέχεις με ένα αυτοκίνητο αξίας 1 εκ. ευρώ σε χωμάτινους δρόμους στα βάθη της Αργεντινής. Πιστεύω πως μπορούμε να παράγουμε θέαμα με λιγότερα χρήματα, που είναι και σημαντικό.

«Τα WRC2 αυτοκίνητα έχουν όριο στα 190.000 ευρώ. Αυτό που με απασχολεί είναι να προοδεύουν οι αγώνες ράλλι. Μεγαλώνει το χάσμα [σ.σ. από κατηγορία σε κατηγορία] για τους νέους οδηγούς.

«Πάντα προσπαθούσα να δημιουργήσω μία γέφυρα που θα οδηγεί στο WRC. Αυτό που έχει συμβεί τώρα είναι πως είναι τεράστια η απόσταση που έχει το WRC2 από το WRC.»

Πηγή: motorsportmagazine.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles