Rally Σαρδηνίας – 2η Μέρα: Neuville και 1-2 Hyundai

Add us as preferred source
2026 FIA World Rally Championship 13 Round, Rally Italia Sardegna 01- 04 October 2026 Photographer: Dufour Fabien Wordwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Η δεύτερη ημέρα του Rally Σαρδηνίας ήταν αρκετά σκληρή στα πληρώματα, με τους Thierry Neuville και Adrien Fourmaux να κάνουν το 1-2, με τον Oliver Solberg να ακολουθει.

Ο Thierry Neuville ήταν ταχύς σε όλη την διάρκεια της ημέρας, καταφέρνοντας να πάρει την πρωτοπορία στην τελευταία ειδική της ημέρας από τον teammate του.

Ο Γάλλος οδηγός της Hyundai ξεκίνησε δυναμικά από την πρώτη ειδική, παρά την σκόνη που υπήρχε και δεν έχασε την πρωτοπορία μέχρι και την τελευταία ειδική. Ο Fourmaux θέλει αυτή την νίκη όσο τίποτα άλλο έτσι ώστε να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χρονιά και ίσως και την συνεργασία του με την Hyundai.

Τρομερός ο Oliver Solberg που είχε κλατάρισμα στην πρώτη ειδική της ημέρας, χάνοντας μερικά δευτερόλεπτα. Ωστόσο, μετά οδήγησε φοβερά και βρίσκεται στην διεκδίκηση της νίκης.

Στην τέταρτη θέση τελείωσε την ημέρα ο Sebastien Ogier που είχε κλατάρισμα στην δεύτερη ειδική, χάνοντας 25 δευτερόλεπτα και δήλωσε απογοητευμένος. Ο Γάλλος κατάφερε να κλέψει την θέση από τον Pajari στην τελευταία ειδική της ημέρας.

Την πεντάδα συμπληρώνει ο Sami Pajari, με τους δύο να έχουν μια θέση διαφορά στην σειρά εκκίνησης, και στο καθάρισμα των ειδικών.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Elfyn Evans, βρίσκεται στην 6η θέση και περιμένει την αυριανή ημέρα με την καλύτερη θέση εκκίνησης.

Στην έβδομη θέση τελείωσε την ημέρα ο Jos McErlean που είχε διαρροή από τα φρένα τους την 5η ειδική του αγώνα, αλλά κατάφερε να επιδιορθώσει την ζημιά και να συνεχίσει.

Κλαταρίσματα είχαν οι Takamoto Katsuta, με κλατάρισμα στην 4η και 6η ειδική του αγώνα,  Jon Armstrong, στην 4η ειδική, όπως και ο Martins Sesks.

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει το Rally Σαρδηνίας για τον Dani Sordo. Μετά την έξοδο στο shakedown, την ποινή 10 δευτερολέπτων καθώς άργησε να βγει από το service, ακόμα 10 δευτερόλεπτα ποινή για άκυρη εκκίνηση στην υπερειδικη και ένα κλατάρισμα στην δεύτερη ειδική της ημέρας, ήρθε η εγκατάλειψη από έξοδο στην τελευταία ειδική της ημέρας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΚΑΤΑΤΑΞΗ 2ης ΗΜΕΡΑΣ
Rally Σαρδηνίας 2026 · μετά το SS13
Θ Πλήρωμα Χρόνος Διαφορά
1
🇧🇪 Neuville T. – Wydaeghe M. #11
Hyundai i20 N Rally1
1:25:04.9 —
2
🇫🇷 Fourmaux A. – Coria A. #16
Hyundai i20 N Rally1
1:25:05.3 +0.4
3
🇸🇪 Solberg Oliver – Edmondson E. #99
Toyota GR Yaris Rally1
1:25:17.2 +12.3
4
🇫🇷 Ogier S. – Landais V. #1
Toyota GR Yaris Rally1
1:25:42.3 +37.4
5
🇫🇮 Pajari Sami – Salminen Marko #5
Toyota GR Yaris Rally1
1:25:45.1 +40.2
6
🇬🇧 Evans Elfyn – Martin Scott #33
Toyota GR Yaris Rally1
1:26:13.8 +1:08.9
7
🇮🇪 McErlean Josh – Treacy Eoin #55
Ford Puma Rally1
1:26:26.0 +1:21.1
8
🇮🇪 Armstrong Jon – Byrne Shane #95
Ford Puma Rally1
1:28:31.4 +3:26.5
9
🇯🇵 Katsuta T. – Johnston Aaron #18
Toyota GR Yaris Rally1
1:28:32.1 +3:27.2
10
🇱🇻 Sesks Mārtiņš – Francis Renārs #22
Ford Puma Rally1
1:28:44.8 +3:39.9
ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ: 🇪🇸 Sordo Dani – Sáiz Ruiloba (#6, Hyundai i20 N Rally1) — ατύχημα

 

Η δράση συνεχίζεται αύριο με την πρώτη ειδική να ξεκινά στις 09:01 ώρα Ελλάδας. Αναλυτικά το πρόγραμμα και η τηλεοπτική κάλυψη του Rally Σαρδηνίας εδώεδώ.

Latest Podcast Undercut · E48 · 27/09/2026 · 61 min

The Undercut Redux #48: Το αυγό του φιδιού

Όσο ο George Russell προσπαθούσε να προστατέψει την κυριαρχική του εμφάνιση κι ο Max Verstappen να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη, το πρώτο μεγάλο…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts