Ο Valentino Rossi αδυνατεί να εξηγήσει την απόδοδη της Yamaha στις πρώτες δύο διαδικασίες ελεύθερων δοκιμών στη Μπούριραμ.

Τόσο στο FP1, όσο και στο FP2, η Yamaha φάνηκε να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι θα περίμενε κανείς – ειδικά μετά τον καταστροφικό για εκείνη αγώνα της Αραγονίας.

Ο Ιταλός δεν μπόρεσε να δώσει μία εξήγηση για αυτήν τη βελτίωση, αφού ούτε και η ομάδα του δεν μπορεί να βρει απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα:

«Η Αραγονία ήταν καταστροφή, γιατί δεν είχαμε πρόσφυση, και εδώ θεωρητικά θα έπρεπε να υποφέρουμε από τα ίδια προβλήματα, αλλά ήταν καλύτερα από ό,τι τα περιμέναμε, οπότε είμαστε λίγο πιο ανταγωνιστικοί.

«Βγαίνουμε στην πίστα και νιώθουμε ότι έχει περισσότερη πρόσφυση, οπότε μπορούμε να πιέσουμε περισσότερο. Στην Αραγονία, ήταν δύσκολα. Αλλά γιατί είμαστε καλύτεροι εδώ; Το πρόβλημα είναι πως αυτό δεν το γνωρίζω. Ούτε η Yamaha ξέρει.»

Βέβαια, ο ίδιος τόνισε πως η εικόνα της ομάδας του σήμερα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική δυναμική της:

«Το FP1 ήταν φανταστικό, επειδή κάναμε το 1-2, αλλά και γιατί πολλοί καλοί αναβάτες δεν πίεσαν το νέο ελαστικό. Δεν είναι αυτή η πραγματικότητα, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορούμε να μείνουμε στην πρώτη δεκάδα και να πάμε κατευθείαν στο Q2 και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο στην Αραγονία.

«Η κατάσταση είναι κάπως δύσκολη, αφού στο τέλος η μοτοσυκλέτα παραμένει η ίδια, αλλά σήμερα είχαμε λιγότερα προβλήματα. Για κάποιο λόγο, έχουμε μεγάλη διαφορά στις καλές και στις κακές μας πίστες. Είναι σαν να έχουμε περισσότερα προβλήματα από ό,τι οι άλλες μοτοσυκλέτες, που είναι πιο ισορροπημένες.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles