Με σκληρά λόγια μίλησε για τον Marc Marquez o Valentino Rossi, με αφορμή το συμβάν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του GP της Αργεντινής.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Termas de Rio Hondo, ο Marquez, έχοντας πέσει αρκετά πίσω εξαιτίας της ποινής του για το συμβάν στην εκκίνηση, επιχείρησε να προσπεράσει τον Rossi, βουτώντας στα φρένα για την Κ13.

Ωστόσο, ο ίδιος χτύπησε τον Ιταλό της Yamaha, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει για λίγο, επιστρέφοντας όμως κανονικά στον αγώνα, ενώ ο περυσινός πρωταθλητής τιμωρήθηκε με 30 δλ. ποινή, που του στέρησαν μία θέση στους βαθμούς.

Μετά το πέρας του αγώνα, ο Rossi καταφέρθηκε ενάντια στον αντίπαλό του, μιλώντας για καταστροφή του MotoGP εξαιτίας των πράξεών του:

«Είναι πολύ δυσάρεστη κατάσταση αυτή, γιατί κατέστρεψε το άθλημά μας, αφού δεν δείχνει ποτέ σεβασμό στους αντιπάλους του. Όταν πηγαίνεις με 300 χλμ/ώρα στην πίστα, πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλό σου, να είσαι δυνατός, να παίρνεις το μέγιστο, αλλά με αυτόν τον τρόπο, όλα τελείωσαν.»

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως ο Ισπανός επιδιώκει την επαφή με τους έτερους αναβάτες:

«Αν δείτε τι συνέβη αυτό το Σ/Κ, σε όλους μπορεί να τύχει, μπορεί να κάνεις ένα λάθος στο φρενάρισμα, να ακουμπήσεις τον άλλον, συμβαίνει, έτσι είναι οι αγώνες. Αλλά από την Παρασκευή το πρωί, έκανε το ίδιο με τον Vinales, τον Dovizioso, και με μένα το Σάββατο – και σήμερα στον αγώνα έπεσε πάνω σε τέσσερις αναβάτες, γιατί το κάνει επίτηδες.

«Δεν είναι λάθος, γιατί τοποθετείται πάνω στην μοτοσυκλέτα με συγκεκριμένα τρόπο, καθώς ξέρει πως δεν πρόκειται να πέσει εκείνος, αλλά εσύ – κι ελπίζει να πέσεις εσύ.

«Επομένως, αν αρχίσεις να παίζεις έτσι, ανεβάζεις το επίπεδο επικίνδυνα. Γιατί, αν όλοι οι αναβάτες αγωνίζονται έτσι, χωρίς σεβασμό προς τους αντιπάλους τους, το σπορ θα γίνει πολύ επικίνδυνο και θα έχουμε άσχημη κατάληξη.»

Και συνέχισε:

«Φοβάμαι. Φοβάμαι στην πίστα όταν είναι κοντά ο Marquez. Φοβήθηκα σήμερα γιατί, όταν είδα το όνομά του στον πίνακα και με πλησίαζε, ήξερα ήδη τι θα γινόταν. Οπότε ελπίζεις να μην πέσεις.»

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles