Σκέψεις για διπλούς αγώνες στο MotoGP εξαιτίας του κορονοϊού

Ο πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas αποκάλυψε πως υπάρχει η σκέψη να γίνουν διπλοί αγώνες μέσα στο ίδιο τριήμερο σε περίπτωση ακύρωσης Grand Prix εξαιτίας του κορονοϊού.

Με τις κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη να ψάχνουν τρόπο να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, δεν είναι απίθανο να προκύψουν κι άλλες ακυρώσεις ή αναβολές αγώνων στο MotoGP, που ήδη έχει ακυρώσει το GP στο Κατάρ και έχει αναβάλλει για τον Οκτώβριο εκείνο της Ταϊλάνδης.

Τώρα, τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα και για τον αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αν γίνει θα είναι και η πρεμιέρα της φετινής σεζόν, αφού η πολιτεία του Τέξας έθεσε το Austin σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Ιταλία βρίσκεται σε μαζική καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτειά της.

Ο Jorge Viegas έδωσε συνέντευξη στο Catalunya Radio και μίλησε για το ενδεχόμενο να αναβληθεί ο αγώνας στο COTA:

«Ήδη ψάχνουμε για μία εναλλακτική ημερομηνία για τον αγώνα στο Austin. Αλλά σε αυτή φάση όλα είναι ρευστά, δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα.»

Το συμβόλαιο του MotoGP με τη FIM ορίζει πως θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 13 Grand Prix μέσα σε μία χρονιά, όμως ο Viegas δηλώνει βέβαιος πως δεν θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο – κι αν φτάσουν, υπάρχουν εναλλακτικές:

«Τη δεδομένη στιγμή είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το πρωτάθλημα θα έχει περισσότερους από 13 αγώνες. Και τον Ιανουάριο θα τρέξουμε, αν χρειαστεί.

«Μπορούμε να κάνουμε ακόμα και δύο αγώνες το ίδιο τριήμερο ή να τρέξουμε κεκλεισμένων των θυρών. Όλα είναι πιθανά αν δεν έχουμε άλλη επιλογή.

«Δεν έχουμε ταμπού. Πρέπει να είσαι ευέλικτος και να έχεις φαντασία.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles