Στο WRC το 2025 το Rally Κανάριων Νήσων

WRC
Javier Pardo in action at FIA ERC – Fia European Rally Championship 2023 at Las Palmas, Islas Canarias, 05-06 May 2023 // Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content Pool // SI202305050872 // Usage for editorial use only //

Μια νέα προσθήκη αναμένεται να υπάρξει στο πρόγραμμα του WRC από το 2025, με το Rally Κανάριων Νήσων να προβιβάζεται από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally στο Παγκόσμιο για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Η φετινή σεζόν στο WRC δεν έχει φτάσει ακόμα στο πρώτο της μισό, ωστόσο οι διεργασίες για το 2025 φαίνεται να έχουν αρχίσει από νωρίς. Η Ισπανία επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally, με το Rally Κανάριων Νήσων που ήταν ένας από τους υποψήφιους προς ένταξη αγώνες μετά την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ, την Παραγουάη και προσφάτως την Τουρκία. 

Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι παντελώς άγνωστος στον κόσμο του rally. Για αρκετά χρόνια προσμετρούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rally, με τις ειδικές διαδρομές που το απαρτίζουν να είναι πολύ γρήγορες και τεχνικές. Πολυνίκης του ράλλυ Κανάριων Νήσων είναι ο Carlos Sainz ο πρεσβύτερος με πέντε νίκες (1985,1986,1987,1988,1989), ενώ σε επίπεδο ERC o Alexey Lukyanuk με τρεις (2017,2018,2021). 

Το Rally Κανάριων Νήσων, σηματοδοτεί με αυτόν τον τρόπο την επιστροφή της Ισπανίας στα τεκταινόμενα του WRC. Η τελευταία φορά που διεξήχθη ράλλυ επί Ισπανικού εδάφους, ήταν το 2022 με το Rally Καταλονίας και τον Sebastien Ogier να κατακτά την νίκη.  

Αν και το 2024 έχει ακόμα αρκετό δρόμο μέχρις ώτου να ολοκληρωθεί, το ενδιαφέρον για την διαμόρφωση του προγράμματος της επόμενης σεζόν έχει αυξηθεί ραγδαία. Οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν πολλά για την πιθανή ένταξη και των υπόλοιπων υποψήφιων χωρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally.  

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Bagnaia GP Κατάρ

GP Κατάρ - Αγώνας: Επιβλητικός Bagnaia στην έρημο

Next Article
πρόγραμμα F1

F1 - GP Αυστραλίας: Πρόγραμμα και τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts