Ο Andrea Iannone βρέθηκε ξανά θετικός σε στεροειδή σύμφωνα με ιταλικά Μέσα, και πλέον η υπεράσπιση θα προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητά του εγκαίρως.

Ο Iannone βρέθηκε θετικός σε παράνομες ουσίες στα τέλη του 2019, κι αποκλείστηκε μέχρι νεοτέρας από το MotoGP.

Χθες, 8/1, έδωσε νέο δείγμα για εξέταση, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες εξ Ιταλίας ήταν και πάλι θετικό σε στεροειδή, και συγκεκριμένα στην ουσία δροστανολόνη, που συνήθως χρησιμοποιείται από bodybuilders.

Ο δικηγόρος του αναβάτη, Antonio De Rensis, δήλωσε στην Gazzetta dello Sport πως ο πελάτης του θα μπορούσε να έχει καταναλώσει την ουσία χωρίς να το γνωρίζει, μέσω τροφής κατά τη διαμονή του στην Ασία στα τέλη της περυσινής σεζόν:

«Θα αρχίσουμε τη διαδικασία της κατάθεσης ένστασης όταν γίνουν επίσημα τα αποτελέσματα, και θα διασφαλίσουμε ότι ο Iannone θα επιστρέψει στην θέση του στην Aprilia.

«Η ανάλυση θα πιστοποιήσει πως στον οργανισμό του υπήρχαν μεταβολίτες ίσοι με 1,150 νανογραμμάρια ανά mL – μία πολύ μικρή ποσότητα αν σκεφτεί κανείς πως ο αναβάτης βρισκόταν στην Ασία για έναν και πλέον μήνα.»

Η όλη διαδικασία μπορεί να πάρει μέχρι και 45 μέρες, και μέχρι τότε ο Iannone δεν έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει σε καμία αγωνιστική δραστηριότητα, οπότε το πιθανότερο είναι πως θα χάσει τις χειμερινές δοκιμές.

Αν χάσει και κάποιο Grand Prix, ο Bradley Smith είναι αυτός που αναμένεται να τον αντικαταστήσει.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X