Την πρόθεσή τους να γίνει κανονικά το Rally Σουηδίας εκφράζουν οι διοργανωτές

Οι συνθήκες των ειδικών διαδρομών του Rally Σουηδίας έμοιαζαν να θέτουν εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του, όμως ο CEO του αγώνα, Glenn Olsson, δηλώνει πως όλα θα προχωρήσουν κανονικά.

Το σύνηθες ζήτημα των τελευταίων ετών με το Rally Σουηδίας ανέκυψε και πάλι. Η ελλιπής χιονόπτωση τον φετινό χειμώνα έχει αφήσει «γυμνές» τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, που μοιάζουν περισσότεροι με παγωμένοι χωματόδρομοι.

Η κατάσταση της SS2:

Πηγή: Facebook/Per-Olof Sundbäck

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως Hyundai και Toyota ακύρωσαν τις προγραμματισμένες δοκιμές τους στην εν λόγω περιοχή.

«Η ομάδα αναγκάστηκε να αναβάλει το προγραμματισμένο τεστ της στη Σουηδία, που θα λάμβανε χώρα αυτήν την εβδομάδα, ελλείψει πάγου και χιονιού. Εξετάζεται το ενδεχόμενο δοκιμών το τριήμερο 5-7 Φεβρουαρίου σε μία περιοχή κοντά στο rally και με τα τρία πληρώματά μας,» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η κορεάτικη ομάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το σουηδικό site NWT, ο Glenn Olsson, διευθύνων σύμβουλος του rally, δηλώνει πως ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά, παρά τις καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, αναφέρεται πως όλες οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους επιπλέον ελαστικά, αν παραστεί ανάγκη.

Φυσικά, είναι σαφές πως η FIA εξετάζει την κατάσταση εκ του σύνεγγυς, συνομιλώντας και με τις ομάδες κατά τη διάρκεια του Rallye Μόντε Κάρλο, και θα αποφασίσει ανάλογα με την κατάσταση των διαδρομών την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως το 2016, συμπληρώθηκαν μόνο 12 από τις 21 προγραμματισμένες ειδικές διαδρομές, και πάλι λόγω έλλειψης χιονιού.

Ακούστε επίσης:

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles