WRC|Για την απόλυτη δόξα στην Αργεντινή ο Salazar

Add us as preferred source

Ο άλλοτε πιλότος αγώνων Eliseo Salazar έχει θέσει στόχο να προσθέσει στο ενεργητικό του ένα ακόμα ρεκόρ στα βιβλία του Guinness World Records και αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί με την συμμετοχή του στο Ράλι της Αργεντινής την επόμενη εβδομάδα.

Ο 57χρονος Χιλιανός κρατάει στα χέρια του το εντυπωσιακό ρεκόρ καθώς έχει συμμετάσχει έως τώρα σε 4 διαφορετικά είδη μηχανοκίνητου αθλητισμού. Συνολικά έχει τρέξει στην κατηγορία των Indianapolis 500, συμμετείχε στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν(Le Mans), επίσης στο παρελθόν είχε αγωνιστεί και με μονοθέσιο της Formula 1 στον αγώνα του Μονακό και ακόμα πήρε μέρος και στο δυσκολότερο αγώνα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό αυτόν του Ράλι Ντακάρ. Τώρα ο Χιλιανός θα τρέξει και στην Αργεντινή προσθέτοντας ένα ακόμα μεγάλο επίτευγμα στην καριέρα του.

“ Αρχικά σκέφτηκα πως δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να τρέξω στην Αργεντινή, αργότερα όμως άλλαξα γνώμη και θα το ονομάσουμε το αστέρι με τα πέντε σημεία, κάτι που κανένας άλλος δεν έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν και θέλουμε πάρα πολύ να δούμε τα ονόματα μας στα βιβλία των ρεκόρ Guinness.’’ Δήλωσε ο Salazar.

Ο Salazar θα πάρει μέρος στον αγώνα της Λατινικής Αμερικής με ένα Mini John Cooper Works με την υποστήριξη της Prodrive, με την βοήθεια και του Marc Marti ο οποίος επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά το Ράλι Ισπανίας η αλλιώς Καταλονίας τον Οκτώβριο του 2010. Το πλήρωμα πραγματοποίησε και τις πρώτες του δοκιμές τον προηγούμενο μήνα στην Πορτογαλία.

“ Είχα τον Kris Meeke στο πλευρό μου να με βοηθάει να βρεθώ στα απαραίτητα επίπεδα και μπορώ να πως οι χρόνοι μου ήταν αρκετά γρήγοροι και μπορώ να πω πως ήμουν ικανοποιημένος με τον εαυτό μου μιας και δεν έχω πολλές απαιτήσεις από τον αγώνα καθώς το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό.’’ Δήλωσε ο Salazar, ο οποίος ήταν καλεσμένος της Prodrive στον προηγούμενο αγώνα της Πορτογαλίας. “ Θέλω να κάνω μια αξιοπρεπή δουλειά και ελπίζω να μπορέσουμε να φτάσουμε στον τερματισμό έχοντας ολοκληρώσει το αγωνιστικό μας αστέρι.’’

Η Χιλιανή εταιρία παραγωγής μπύρας Cristal θα είναι ο επίσημος χορηγός του Salazar για το Ράλι Αργεντινής. Λίγο πριν δοθεί η εκκίνηση στην Αργεντινή στην πόλη Carlos-Paz, ο Salazar θα πραγματοποιήσει μερικούς γύρους επίδειξης στην πόλη Σαντιάγκο που ταυτοχρόνως είναι και η πρωτεύουσα της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Latest Podcast Undercut · E47 · 14/09/2026 · 55 min

The Undercut Redux #47: Κυνηγώντας ανεμόμυλους

Το ταξίδι της Formula 1 στην Μαδρίτη είχε ιδιαίτερη προσμονή, αρκετές ψευδαισθήσεις και πολλές διαφορετικές πραγματικότητες για τους πρωτοπόρους οδηγούς. Ο Kimi Antonelli είναι ξανά…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts
WRC, 2026, Rally Σαρδηνίας, Rally Σαουδικής Αραβίας
Περισσότερα

Στη Σαρδηνία το φινάλε του WRC – Ακυρώθηκε το Rally Σαουδικής Αραβίας

Το Ράλι Σαουδικής Αραβίας δεν θα αποτελέσει τελικά μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι του 2026, με τη FIA…