Επιστροφή στους 5 κινητήρες θέλουν οι ομάδες, το σκέφτεται ο Bernie

Τα προβλήματα των ομάδων με τις μονάδες ισχύος στο Grand Prix της Αυστραλίας, έφεραν στο προσκήνιο το θέμα των 4 διαθέσιμων κινητήρων που έχουν οι ομάδες για τη φετινή σεζόν. Ήδη στην Red Bull και στην McLaren έχουν ένα μονοθέσιο που έχει σπαταλήσει τον έναν κινητήρα και έχουν ήδη εγκαταλείψει τον στόχο των 4 χιλιάδων χιλιομέτρων ανά κινητήρα. Στην προσπάθεια τους αυτή, έχουν μειώσει την παρουσία τους στις ελεύθερες δοκιμές και προσπαθούν συνεχώς να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του κινητήρα με το να μένουν εκτός πίστας, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αυτό φυσικά, δεν άρεσε ούτε και στον Bernie Ecclestone, o οποίος συμφώνησε με τις ομάδες να συζητήσουν το θέμα στην Μαλαισία, με την πρόθεση και των 2 πλευρών να είναι η αύξηση των κινητήρων σε 5 από τους 4 που τους επιτρέπονται να χρησιμοποιήσουν μέχρι σήμερα. Βέβαια, θα πρέπει να τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις για να γίνει αυτή η αλλαγή στους κανονισμούς, ενώ θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι 10 ομάδες με αυτές.

Οι προϋποθέσεις αυτές, αφορούν κυρίως το κόστος, αφού πρέπει να διασφαλιστεί πως οι ομάδες που αγοράζουν τους κινητήρες (Lotus, Force India, Williams) μπορούν αν αντέξουν την πληρωμή για έναν ακόμη κινητήρα για κάθε μονοθέσιο, με το ποσό να ανέρχεται στις 750 χιλιάδες ευρώ. Αντίθετα από την πλευρά του Ecclestone, είναι αναγκαίο να υπάρξει περισσότερη δράση στις δοκιμές, με την ιδέα που κυριαρχεί να είναι η επιβολή ενός κατώτατου ορίου γύρων για την Παρασκευή, το οποίο κάθε μονοθέσιο θα πρέπει να εκπληρώσει.

Από την στιγμή πάντως που το αποτέλεσμα που αποζητούν και οι ομάδες και ο ισχυρός άντρας της F1, είναι εν πολλοίς το ίδιο, το πιο πιθανό είναι να έχουμε την αύξηση σε 5 κινητήρες, ακόμη και μετά την Μαλαισία.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Μαλαισίας-FP2-Δύσκολο 1-3 η Mercedes,Παρούσα η Ferrari

Next Article

Ecclestone: Ο Hamilton είναι o καλύτερος πρωταθλητής που είχαμε ποτέ

Related Posts