Επιστροφή στο παρελθόν για την Volkswagen

Add us as preferred source

H συμμετοχή της Volkswagen Motorsport στον αγώνα του Μεξικού ξυπνά αρκετές αναμνήσεις στην γερμανική φίρμα.

Περίπου 60 χρόνια πριν η Volkswagen έπαιρνε μέρος στον θρυλικό αγώνα Carrera Panamericana με μια ‘στρατιά’ από Beetle να διασχίζουν τους απαιτητικούς χωμάτινους δρόμους και του Μεξικού.

Παρά τα  επίπονα 3,211 χιλιόμετρα της διαδρομής, όλα τα Beetle έφτασαν στον τερματισμό. Λιγότερο από 50 χρόνια μετά το τελευταίο από τα 21,529,464 Beetle κατασκευασμένο στο Μεξικό βγήκε στην παραγωγή από την Volkswagen για να σηματοδοτήσει το τέλος μια εποχής για τον θρυλικό σκαραβαίο.

Πίσω στο 2012 οι οδηγοί της Volkswagen Kevin Abbring και Sebastien Ogier θα βασιστούν στα Skoda Fabia Super 2000 για τον 3ο αγώνα της χρονιάς.

Η Volkswagen θα πάρει μέρος και στους 13 αγώνες με τα Τσέχικης κατασκευής Skoda προτού εισάγει με τη νέα χρονιά το δικό της Polo R WRC.

Eπειδή το Fabia προδιαγραφών Super 2000 υστερεί σε επιδόσεις σε σχέση με τα World Rally Cars στόχος της ομάδας είναι να μπορέσουν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από τον αγώνα του Μεξικού βασιζόμενοι πάνω στους οδηγούς της.

 “ Λόγω της μειωμένης απόδοσης σε σχέση με τα αυτοκίνητα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στόχος μας είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε στον τερματισμό όντας η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία των S2000 όπως είδαμε και στην Σουηδία.’’ Δήλωσε ο Ogier ο οποίος παρότι προηγούταν στον περσινό αγώνα τερμάτισε εν τέλει 3ος μετά από έξοδο.

“ Αυτή είναι η 1η μου φορά σε χωμάτινο αγώνα με το Skoda Fabia S2000. Ένιωσα πολύ καλά με το αυτοκίνητο στην Σουηδία και έτσι ελπίζω να μας ταιριάζουν και εδώ οι συνθήκες. Εκτός αυτού λατρεύω τους χωμάτινους αγώνες όπως αυτός στο Μεξικό.’’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Latest Podcast Undercut · E47 · 14/09/2026 · 55 min

The Undercut Redux #47: Κυνηγώντας ανεμόμυλους

Το ταξίδι της Formula 1 στην Μαδρίτη είχε ιδιαίτερη προσμονή, αρκετές ψευδαισθήσεις και πολλές διαφορετικές πραγματικότητες για τους πρωτοπόρους οδηγούς. Ο Kimi Antonelli είναι ξανά…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts
WRC, 2026, Rally Σαρδηνίας, Rally Σαουδικής Αραβίας
Περισσότερα

Στη Σαρδηνία το φινάλε του WRC – Ακυρώθηκε το Rally Σαουδικής Αραβίας

Το Ράλι Σαουδικής Αραβίας δεν θα αποτελέσει τελικά μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι του 2026, με τη FIA…